Forbundsformand: Godt valg og god påske

Oprettet: 12.04.2017

Påsketid er ferietid – og måske også tid til refleksion. Som forbundsformand har jeg i hvert fald selv gjort mig nogle tanker om overenskomstafstemningen og den dertilhørende debat, og jeg håber, at du som medlem også vil tage stilling.

Kære medlem

Påsken står for døren, og der bliver tid til et par gode og hyggelige dage med familie og venner. Men også et par dage hvor du måske får plads til at reflektere lidt over hverdagen og ikke mindst dit arbejdsliv.

Afstemningen om overenskomstfornyelsen er i fuld gang lige nu. En del er sagt og skrevet. Både for og imod. Meget af det er desværre præget mere af følelser end af fakta.

Om du føler det ene eller det andet, om du er nøgtern eller ej, er det vigtigt hele tiden at huske på, at der også kommer en dag efter i morgen. Man skal have respekt for, at ikke alle mener det samme, man skal have mod til at stå fast på sine holdninger, og man skal have tillid til, at man selv har lov til at stå fast på sin mening.

Alle tre ting - respekt, mod og tillid - er vigtige ingredienser i demokratiet.

Du kender formentlig min og daglig ledelses holdning til resultatet. Vi anbefaler et JA. Du ved måske også, at fire afdelinger anbefaler et JA, og at to afdelinger anbefaler et NEJ. Du har måske allerede stemt eller skal snart til det, og her er det DIG, der bestemmer. Du skal stemme på det, du tror på. Uanset om det er et JA eller et NEJ.

Her til morgen kl. 9.16 havde 40,26 procent af Malerforbundets stemmeberettigede medlemmer været inde og afgive deres stemme. Det er et flot tal, når man tænker på, at der endnu er én hel uge tilbage. Men tallet kan blive endnu flottere. Så har du endnu ikke været inde og stemme, så gør det nu.

Afstemningen fortsætter helt frem til og med den 19. april. Resultatet bliver herefter offentliggjort den 20. april. Demokratiet har til den tid talt, og jeg vil med spænding vente på resultatet.

Du og din familie ønskes en rigtig god påske.

Med venlig hilsen
Din forbundsformand
Kresten Vendelboe