Syv ud af ti kender ikke prisen for deres pensioner - Gør du?

Oprettet: 13.07.2017

Syv ud af ti danskere ved ikke, hvad de betaler i omkostninger for deres pension, viser en ny undersøgelse. Det er særligt bekymrende, fordi mange har pensionsordninger i flere selskaber, lyder det fra PensionDanmark.

Vi kender prisen, når vi handler ind, køber ny bil eller bestiller ferie. Men mange ved ikke, hvad de betaler for deres pension. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for PensionDanmark blandt 1.012 danskere.

I undersøgelsen svarer syv ud af ti, at de ikke ved, hvad de betaler i omkostninger for deres pensionsordning eller – ordninger, hvis de har flere.

-Det er bekymrende, at så stor en andel ikke ved, hvad de betaler i omkostninger for deres pension. Ikke mindst da vi ved, at mange har pensionsordninger i flere selskaber. Her kan vente en ubehagelig overraskelse, for flere pensioner er nemlig lig med flere omkostninger og dermed mindre til opsparingen, siger administrerende direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

114 milliarder kroner står rundtomkring
Alene blandt de der har pensionsordning i PensionDanmark, har to ud af tre også ordninger i andre selskaber ud over ATP. Ordningerne beløber sig til i alt 114 milliarder kroner.

-Herhjemme er en pensionsopsparing typisk knyttet til arbejdet. Samtidig er det danske arbejdsmarked kendetegnet ved en høj jobomsætning. Så at en så stor andel har pensioner stående rundtomkring, skyldes især, at mange i tidens løb har skiftet job og derfor har sparet op i forskellige selskaber, siger Torben Möger Pedersen.

Sørg for at samle dine pensioner, når du skifter job
Antallet af jobskift boomer i øjeblikket. Nye tal fra Jobindsats viser, at den såkaldte jobomsætning - et mål for antallet af jobskift - var på cirka 808.000 i 2016. Det er det højeste niveau af antal jobskift i perioden 2009-2016.

-Har man pensioner stående i flere selskaber, vil det typisk kunne svare sig at samle dem. For ved at have opsparingerne samlet ét sted sparer man administrationsomkostninger, og det giver samtidig et bedre overblik, siger Torben Möger Pedersen.

Du kan få et samlet overblik over dine pensionsforhold på pensionsinfo.dk og på dit pensionsselskabs hjemmeside.