Saml dine pensionsopsparinger og få mere i pension

Oprettet: 08.08.2017

To ud af tre har pensionsopsparing i flere pensionsselskaber, viser en undersøgelse. Har du flere pensionsopsparinger? Så kan der være fordele ved at samle dem ét sted. Det er billigere for dig, og du får et bedre overblik over din pension. 

En ny undersøgelse fra PensionDanmark viser, at to ud af tre af PensionDanmarks medlemmer har pensionsopsparing i flere pensionsselskaber. Det kan for eksempel være fra tidligere job eller private ordninger. Måske du er én af dem? I så fald skal du vide, at det ikke er småpenge, det drejer sig om. 

Medlemmernes opsparinger uden for PensionDanmark beløber sig til i alt 114 milliarder kroner. I gennemsnit betyder det, at medlemmer med opsparing i andre selskaber har sparet 265.000 kroner op uden for PensionDanmark. 

Spar 50.000 kroner eller mere ved at samle pensionerne 
Hvis du har opsparinger i andre selskaber, end dér hvor du aktuelt indbetaler til din pension, så bliver det dyrere for dig end nødvendigt. Du betaler nemlig administrationsomkostninger i alle de pensionsselskaber, hvor du har penge stående. 

Ved at samle dine pensionsopsparinger, sparer du penge, fordi du dermed kun betaler omkostninger til administration ét sted. Det er også nemmere for dig at se, hvor meget din opsparing vokser.  

De årlige administrationsomkostninger svinger fra selskab til selskab. Fra 297 kroner om året hos PensionDanmark til omkring 1.500 kroner om året hos de dyreste selskaber.  

Hvis du over et helt arbejdsliv sparer 1.000 kroner om året i administrationsomkostninger, kan det i sidste ende give dig 50.000 kroner ekstra på din pensionsopsparing. Har du mange opsparinger, kan det blive til endnu mere. 

Det er nemt at samle dine pensionsopsparinger 
Det koster ikke noget at overføre opsparinger mellem arbejdsmarkedspensionsselskaber, men de fleste private pensionsselskaber tager penge for at overføre dine penge. Tjek, inden du foretager eventuelle overførsler, om du frasiger dig nogle favorable vilkår som for eksempel en garanteret rente eller ydelse. 

Og husk, du kan altid ringe til PensionDanmark på 7012 1330 og få rådgivning om, hvad der bedst kan betale sig for dig. Du kan også logge ind på PensionDanmarks hjemmeside og hente oplysninger om, hvorvidt du har andre pensionsopsparinger og herefter samle dem i PensionDanmark, hvis du ønsker.