Malerforbundet: Rygterne om Alka bekymrer os

Oprettet: 01.12.2017

Forbundsformand Kresten Vendelboe er bekymret og forundret over rygterne om salget af Alka: ”Jeg synes, det er en voldsom handling at skaffe sig af med arvesølvet. Og at jeg skal læse om det i Børsen og Avisen.dk, er jeg komplet uforstående over for.”

”Fagbosser tæt på mia-jackpot: Vil sælge forsikringsguldæg for kæmpebeløb”.

Sådan lød overskriften på forsiden af finansavisen Børsen onsdag den 29. november, og nyheden har rystet forbundsformand Kresten Vendelboe og resten af Malerforbundets daglig ledelse:

-Jeg er noget bekymret over rygterne. I Malerforbundet mener vi, det er en voldsom handling af skaffe sig af med arvesølvet på den måde. Det er rigtig ærgerligt, hvis rygterne taler sandt, for det vil være et stort tab, siger Kresten Vendelboe.

Besynderligt, vi skal læse om det i Børsen
Malerforbundet har netop tegnet en kollektiv lønsikring til alle medlemmer gennem Alka, og Malernes Sundhedsordning er ligeså en forsikringsordning, der er tegnet i fagbevægelsens eget selskab:

-Vi er vel nok ét af de forbund, som bruger flest midler pr. medlem i Alka, og derfor finder jeg det noget besynderligt, at det er i Børsen og på Avisen.dk, at jeg skal læse, at der er planer om salg. Vi er trods alt også aktionærer i foretagendet, siger Kresten Vendelboe.

Ifølge Ritzau Finans tæller de potentielle købere af Alka blandt andet de danske forsikringsselskaber Topdanmark, Alm. Brand og Tryg. Men også selskaber som det britisk-ejede Codan og det norsk-ejede Gjensidige vurderes til at være med i slutspurten om købsaftalen.

Alka gav i 2016 et overskud på 235 mio. kroner, mens der blev tjent hele 344 mio. kroner i 2015. Prisen på Alka ligger omkring fire milliarder kroner ifølge artiklen i Børsen.

 

Development: Hjemmesider.dk