De første 47 har fået penge fra Malerforbundets Lønsikring - Er du blandt dem?

Oprettet: 14.12.2017

Den 1. november fik medlemmer af Malerforbundet og vores a-kasse tilføjet en gratis lønsikring til deres medlemskab. Vinterledigheden har så småt ramt malerfaget, og de første 47 har derfor allerede fået glæde af den ny ordning.

Det var en stor nyhed, da Malerforbundet tidligere på året kunne annoncere, at fra den 1. november 2017 ville medlemmer af Malerforbundet og Byggefagenes A-kasse få en lønsikring oven i hatten. Uden at de skulle betale mere i kontingent.

For første gang, siden ordningen trådte i kraft, er der nu kørt en dagpengekørsel, og tallene viser, at de første 47 medlemmer kan glæde sig over at have få lidt mere sat ind på kontoen end normalt.

-Pengene er blevet sat ind på medlemmernes konto den 13. december, så det giver lige lidt ekstra at forsøde juledagene med, siger forbundsformand Kresten Vendelboe.

Flere penge til flere medlemmer i næste måned
Du skal have været ledig i to uger, før du kan få penge fra Malerforbundets Lønsikring. Derfor vil der også være endnu flere medlemmer, som får glæde af ordningen i næste måned.

-Her i den første dagpengekørsel er der nogle medlemmer, som kun har været ledig i en lille uge, og derfor vil de første få penge i næste måned, siger Kresten Vendelboe.

10 procent ligger til at få 10.000 kroner
Alt i alt betyder det altså, at endnu flere medlemmer vil kunne se fordelen ved at være medlem af en rigtig fagforening og a-kasse, når der bliver lavet en dagpengekørsel i næste måned:

-Som tallene ser ud lige nu, så ligger 10 procent af vores medlemmer til at få en maksimumsbetaling på 10.000 kroner oven i deres dagpenge og cirka 20 procent ligger på en minimumsbetaling på 581 kroner oven i dagpengene. Resten ligger midt imellem med et gennemsnit på cirka 4.000 kroner oven i dagpengene, siger Kresten Vendelboe.

Vil du også have lønsikring, hvis du bliver ledig?

Læs mere her.

Development: Hjemmesider.dk