SKILLS | 30. april 2022

De vandt DM i Skills 2022

Vinderne af årets DM i Skills er kåret. Stort tillykke til Jasmin, Casper og Freja!

Efter tre dages intens konkurrence i Høng har dommerne dømt og uddelt point til de unge deltagere i danmarksmesterskabet i håndværk.

I bygningsmalerkonkurrencen blev vinderen Jasmin Vejnø Halling fra Vordingborg. Årets vinder i autolakerernes dyst blev Casper Bjørn Christensen fra Sakskøbing. I skiltetekniker-konkurrencen vandt Freja Vejrgang Pedersen fra Hjørring.

De unge har dystet mod fagfæller i tre dages intens konkurrence, hvor opgaverne stillede høje krav til de unges fagligheder.

Bygningsmalerne har været igennem opgaver som lakering af dør, dekoration efter tegning, tapetopsætning og farveefterligning på tid. Vinderen Jasmin fik i alt 73 ud af 100 point.

Skilteteknikerne, som deltog i DM i Skills for første gang i år, skulle genskabe et grafisk design, lave udskæringer i folie og montering på pylon, bil og stol. Autolakererne har fjernet løbere fra fordøre, poleret og afdækket samt udført plastreparationer.

Ved den store afslutningsceremoni lørdag eftermiddag blev vinderne kåret og de fik alle en lykønskning af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der i dag er formand for EuroSkills.

I alt er der under DM i Skills blevet dystet i 49 forskellige fag og godt 300 unge håndværkere og elever fra erhvervsskolerne har deltaget.


Del: