SKILLS | 02. februar 2023

DM i SKILLS: Kronprinsen kom forbi malerne

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik kom forbi malerstanden til DM i Skills. Her blev der blandt andet snakket om de krævende opgaver i konkurrencen, kvinder i malerfaget og kronprinsens yndlingsfarve.

Emilie Skov Madsen, der deltager i malerkonkurrencen i DM i Skills fik en sludder med kronprinsen, da han torsdag formiddag kom forbi konkurrencens malersektion.

”Han var helt nede på jorden og meget interesseret i faget og de opgaver, vi skal lave,” fortæller malerlærling Emilie Skov Madsen. Kronprinsen kom forbi umiddelbart inden konkurrencen blev skudt i gang.

Emilie Skov Madsen og formanden for Danske Malermestre Per Vangekjær fremviste konkurrencestanden, hvor der de næste tre dage skal dystes om, hvem der er Danmarks bedste til sit fag.

Udover konkurrenceopgaverne, var kronprins Frederik også nysgerrig på, hvorfor så mange kvinder vælger malerfaget. Emilie Skov Madsen kunne fortælle, at både hendes mor og moster er malere, og at hun altid har været fascineret af faget.

Under kronprinsens korte visit hos malerne, blev han spurgt om hans yndlingsfarve. Ikke overraskende er hans yndlingsfarve blå.

Foto: Lasse Lagoni

DM i Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills 2023 finder sted i Messe C  i Fredericia fra den 2.-4. februar

Der er gratis adgang for alle. Læs mere her: https://skillsdenmark.dk/


Del: