Skimmelsvamp | 17. september 2024

Maleren Benny fjerner skimmel, så beboer efter 14 år kan bruge soveværelse

Maleren Benny er i den grad velkommen, når han kommer hjem til beboerne i en boligforening for at fjerne skimmelsvamp. 

En ældre beboer i en boligforening i Aarhus hilser hjerteligt på maleren Benny, da han træder ind ad døren. Han har i den grad været længe ventet, og han er, som hun siger, ”en af de gode”.

I fjorten år har beboeren ventet på at kunne sove i sin seng i sit soveværelse. I alle årene har hun ligget i stuen, for soveværelset er ramt af skimmelsvamp.

Nu kommer Benny Heinrich Nielsen, der arbejder hos firmaet MC Malerforretning, hos hende og arbejder på den væg, der er ramt af skimmelsvampen.

“Først tager jeg tapetet af. Så vasker jeg væggene i en speciel sæbe og spartler dem med facadepuds, der kan tåle fugt. Når jeg har brugt en primer og fuget i kanterne, afslutter jeg med to gange maling. Så er skimlen væk. Inden jeg går i gang, har det selvfølgelig været grundigt vurderet, at den behandling er nok, og at det ikke har bredt sig yderligere”, forklarer Benny.

Vil gerne uddannes bedre

Benny har arbejdet med skimmel i nogle måneder, men han begyndte at opsøge viden, da hans eget hus blev ramt af skimmelsvamp for otte år siden. “Man lærer slet ikke noget om det på uddannelsen. Det er ikke godt, for der er skimmel så mange steder, og hvis man arbejder med det, skal man vide, hvad man laver”, siger han.

Benny er meget interesseret i efteruddannelse i skimmel. Han kunne godt tænke sig mere viden og papir på sine færdigheder. “Jeg vil helt vildt gerne på efteruddannelse i skimmelsvamp. Jeg vil gerne have bevis på det. Men det kræver, at kvaliteten er høj. Jeg har før prøvet at være på kursus, hvor jeg ingenting lærte, og hvor det virkede som om, de var overraskede over, at vi dukkede op. Sådan noget gider ingen håndværkere. Vi er vant til at bestille noget”, siger han og fortsætter: “Men kan man sikre kvalitet, så vil jeg virkelig gerne på efteruddannelse-“

I mellemtiden er Benny blevet færdig hos beboeren for i dag og tager afsked med hende. Allerede dagen efter kan hun, efter mange års ventetid, se frem til at bruge sit soveværelse igen.


Del: