Skimmelsvamp | 17. september 2024

Direktør: ”Det bør være dem, der har et bevis, der kan arbejde med skimmelsvamp”

I MC Malerforretning er der 60 malere, og cirka 15 af dem har berøring med arbejdet med skimmelsvamp. Men hvis en efteruddannelse med certificering bliver en realitet, spår direktør Leon Wagtmann, at en udvidelse af området er sandsynlig.

“Vi ved hvordan, vi skal tackle det, men vi tager ikke kæmpe sager ind, hvor for eksempel genhusning er nødvendig”, siger han.
Det kan dog blive anderledes, hvis malerne får certificerings-bevis på, at de kan arbejde med skimmel.

“Jeg kunne godt se for mig, at vi kunne købe mere specialudstyr og udvide forretningen den vej, hvis vores malere gennem en efteruddannelse fik certificeringsbevis på, at de kan arbejde med skimmelsvamp”, siger han.

Mere fokus på skimmel

Leon Wagtmann er af den overbevisning, at der kun kommer flere opgaver med skimmelsvamp, fordi der er mere og mere fokus på det.

“I gamle dage kunne man sagtens finde på bare at male skimlen over med maling. Sådan er det heldigvis ikke længere. Men når det ikke kræver et bevis at arbejde med det, så kan alle jo gøre det”, siger han.
Han synes, der er en risiko forbundet med, at alle i princippet kan arbejde med skimmelsvamp.

“De malere, der arbejder med epoxymaling, skal jo have et bevis. Det synes jeg også, at dem, der arbejder med skimmelsvamp, bør have”, siger han.


Del: