Din løn er sikret, når du er medlem af Malerforbundet og vores a-kasse!

Når du er medlem af Malerforbundet og vores a-kasse,så har du mulighed for at få lønsikring.

Er du medlem af Malerforbundet og vores a-kasse, får du lønsikring gennem dit medlemskab. Det betyder, at hvis du bliver ledig, kan du få op til 10.000 kroner ekstra om måneden oven i dine dagpenge.  

Det er aldrig sjovt at blive ledig. Heller ikke selvom man måske er vant til en vinterperiode uden arbejde. For ledighed er lig med dagpenge, og det betyder, at du max får 19.083 kroner (2020-sats) i dagpenge før skat til at klare dig for hver måned. Men er du medlem af Malerforbundet og vores a-kasse, er du bedre stillet. Lønsikring nemlig en del af dit medlemskab hos os.

Det betyder, at hvis du bliver ledig og er du dagpengeberettiget, kan du få op til 10.000 kroner ekstra om måneden oven i dine dagpenge. Og det i helt op til tre måneder!

OBS OBS OBS: Ændring i lønsikring grundet coronakrisen

Den helt ekstraordinære situation grundet COVID-19 betyder en væsentlig uventet stigning i ledigheden og et stort pres på Malerforbundets lønsikringsordning. Hvad, fremtiden bringer, er svært at forudse. Men for at kunne bevare ordningen og sikre medlemmerne fremover også kan få lønsikring, vurderer vi i Malerforbundet, at det allerede nu er nødvendigt at foretage forskellige ændringer for at beskytte vores fælles lønsikring.

Det er derfor besluttet, at vi i perioden 1/5-2020 og frem til 1/5-2021 indfører ændringer, der skal begrænse de samlede udbetalinger. Hvis du har ledighed/indplacering i a-kassen, der ligger før den 1/5-2020, oplever du ingen ændringer.

Ændringerne får alene betydning for nye indplaceringer i a-kassen fra og med 1/5-2020:

• Selvrisikoperioden ændres fra 14 dage til en måned. Det betyder, at den periode, du skal være ledig, inden du kan modtage udbetalinger fra lønsikringen, forlænges.
• Udbetalingsperioden ændres fra fem måneder til 3 måneder. Det betyder, at perioden, du kan modtage udbetaling fra lønsikringen, nedsættes med to måneder.

Vi er i Malerforbundet helt bevidste om, at det er en ærgerlig situation at stille vores medlemmer i. Vi er dog helt sikre på, at disse ændringer er nødvendige for at sikre, at vi også fremover kan tilbyde medlemmerne en attraktiv lønsikring.