Arbejdsmiljø | 04. januar 2019

2019 står i arbejdsmiljøets tegn!

På tirsdag den 8. januar lyder startskuddet til Arbejdsmiljørepræsentant- året 2019 (AMR19).
Det sker, når godt 1.500 arbejdsmiljørepræsentanter på tværs af fag og brancher mødes til opstartskonference i Odense. Her skal der blandt andet drøftes vilkår og udveksles erfaringer og ideer inden for arbejdsmiljø-indsatsen. 
Konferencen er indledningen til kampagnen AMR19, der gennem hele 2019 vil sætte ekstra fokus på arbejdsmiljørepræsentantens rolle og vilkår. Malerforbundet en del af kampagnen i samarbejde med Fagbevægelsens Hovedorganisation og andre fagforbund herunder. 
Arbejdsmiljørepræsentanten (AMR) har en yderst vigtig rolle, når det gælder arbejdet med at sikre et godt og sundt arbejdsmiljø for kollegerne. Selvom et godt arbejdsmiljø i sidste ende er arbejdsgiverens ansvar, så er arbejdsmiljørepræsentanten ganske enkelt uundværlig. Derfor ser Malerforbundet frem til, at der i hele 2019 vil blive sat fokus på netop arbejdsmiljørepræsentanten: 
– AMR’erne er jo hverdagens helte. Desværre oplever vi, at AMR’en ikke får den anerkendelse, som han eller hun fortjener. Derfor glæder det mig, at vi nu sætter fokus på det enormt vigtige arbejde, AMR’en udfører. Og i en tid, hvor arbejdsmiljøet desværre halter, og der samtidigt skæres i ressourcerne til arbejdstilsynet, er det oplagt på denne måde at fremhæve, hvor hamrende vigtigt det er, at der bliver gjort noget for at rette op på arbejdsmiljøet ude på arbejdspladserne. Både det fysiske og det psykiske, siger næstformand i Malerforbundet, Tonny Olsen. 
I løbet af 2019 vil der både være landsdækkende arbejdsmiljø-kampagner og lokale tiltag, der skal styrke arbejdsmiljørepræsentantens synlighed og kompetencer. 
Du kan læse mere om kampagnen her 

Del: