PensionDanmark | 10. maj 2022

5 situationer, hvor det er oplagt at tale pension med dine kolleger

Tillidsrepræsentant

Som tillidsvalgt kan du gøre en forskel ved at informere dine kollegaer om mulighederne i pensionsordningen i PensionDanmark. Mange ved ikke, at pensionsordningen – udover opsparingen til pension – også indeholder forsikringer ved bl.a. død, kritisk sygdom og førtidspension.

Du kan for eksempel hjælpe dine kollegaer ved at gøre dem opmærksomme på mulighederne i pensionsordningen i disse fem situationer:

  • Dine kollegaer bliver gift eller skilt

Her kan de tjekke, hvem der arver pensionsopsparingen ved dødsfald (begunstigelse), og om de har passende forsikringsdækninger i pensionsordningen.

  • Dine kollegaer køber bolig eller får børn

Her kan de tjekke og eventuelt justere forsikringerne, så de passer til deres behov. For eksempel så den efterladte kan blive siddende i boligen i tilfælde af dødsfald.

  • Dine kollegaer bliver alvorligt syge

Her skal de være opmærksomme på, om de kan få udbetalt forsikringen ved visse kritiske sygdomme. Det er typisk et engangsbeløb på 100.000 kr., som kan hjælpe i en svær tid. Beløbet kan variere alt efter hvilken dækning, der er valgt.

  • Dine kollegaer nærmer sig pensionsalderen

Her kan du opfordre dine kolleger til at se nærmere på, hvornår og i hvilken rækkefølge pensionsopsparingerne skal udbetales. Medlemmerne har både en aldersopsparing, en ratepension og en livsvarig pension.

  • Du får nye kollegaer

Fortæl dem kort om pensionsordningen. Foreslå dem, at de downloader PensionDanmarks app. Gør dem opmærksom på, at de måske bør samle deres pensioner, hvis de har flere opsparinger.

Husk sundhedsordningen
Du og dine kollegaer har også en sundhedsordning, hvor du kan gøre opmærksom på de mange mugheder. Man kan bl.a. få behandlinger hos en fysioterapeut eller kiropraktor. Der er også tilknyttet en sundhedsrådgivning med et team af sygeplejersker og socialrådgivere, og man har adgang til videosamtaler hos Online Læge og -Psykolog via PensionDanmarks app.

Bare rolig, du skal ikke være pensionsrådgiver…
I PensionDanmark kan man kontakte medlemsrådgivningen på tlf. 7012 1330. Du kan også foreslå, at de kan se deres private pensionsoplysninger ved at logge ind på PensionDanmarks hjemmeside eller app. Appen (”Din Pension”) kan nemt hentes i App Store eller i Google Play.


Del: