OK2020 | 15. april 2020

Afstemningen er slut: Historisk mange har stemt til OK20!

Opdateret kl. 09.14

70 procent af Malerforbundets medlemmer har afgivet deres stemme til OK20. Det viser fornyet engagement og styrke, siger forbundsformand.

I går ved midnat sluttede urafstemningen til OK20 for Malerforbundets medlemmer. Og andelen af medlemmer, der denne gang har taget stilling til resultatet af overenskomstforhandlingerne er imponerede høj!

I alt har 70,90 procent af de stemmeberettigede medlemmer af Malerforbundet afgivet deres stemme. En langt højere andel end i 2017, hvor stemmeprocenten var på 52, 62. Faktisk stemmeprocenten den højeste i over 30 år – og formentligt længere.

Stolt formand

Forbundsformand Martin B. Hansen er overordentligt glad for, at så mange har afgivet deres stemme:  

– Det viser, at medlemmerne er meget engagerede i deres og kollegaernes arbejdsforhold. Det gør mig glad og stolt som formand, at så mange medlemmer aktivt har taget stilling og del i OK20. Jeg fornemmer en fornyet styrke, solidaritet og sammenhold blandt malersvendene. Vi oplevede det allerede, da vi startede forhandlingerne op, med det massive antal fremmødte medlemmer der kom for at bakke forbundet op. Vi har mærket det hele vejen i det vanskelige forhandlingsforløb. Og nu har vi fået det at se ved selvsyn i afstemningen med denne enormt høje valgdeltagelse. Jeg er stolt på malernes vegne, siger formand Martin B. Hansen.

Resultatet af Malerforbundets stemmefordeling og det samlede afstemningsresultat for OK20 vil blive offentliggjort senere i dag af Forligsmanden.

Stemmeprocenten er den højeste i over 30 år – og måske endda længere tid endnu, da det på nuværende tidspunkt ikke har været muligt at opdrive stemmeprocenter fra før 1987.


Del: