OK2020 | 27. november 2019

Aktion: Arbejdere står sammen på tværs af fag

Den 9. december bliver sammenhold på tværs af fag markeret med en fælles aktion som startskud til næste års overenskomstforhandlinger.

Malere, murere, stilladsarbejdere og andre faggrupper står sammen for at udvise solidaritet på tværs fag og støtte til forhandlerne, der skal kæmpe for bedre aftaler om løn- og arbejdsvilkår i deres overenskomst.

Alle er velkomne til at deltage i aktionen, der foregår foran arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri mandag den 9. december klokken 10.00-13.30.

Anledningen er, at der denne dag afholdes det første officielle opstartsmøde mellem Dansk Byggeri, der repræsenterer arbejdsgiverne og 3F, der repræsenterer arbejdstagerne. Malerforbundet vil også deltage i mødet som repræsentanter i BAT-Kartellet.

Arrangørerne opfordrer til, at man medbringer faner, bannere, skilte og godt humør.  

Vi kæmper sammen

– Aktionen handler først og fremmest om, at vi er flere fag, der står sammen og bakker hinanden op. Vi mødes på tværs af brancherne, ser hinanden i øjnene og vi kæmper sammen, fortæller malersvend Gerd Moss fra København, der deltager i aktionen den 9. december.

Hun håber blandt andet på at overenskomstforhandlingerne vil resultere i højere mindste-lønninger.

– Og så handler aktionen også om, at vi viser vores forhandlere, at de har vores fulde opbakning til at kæmpe for vores ønsker og krav, siger Gerd Moss.

Formand i Malerforbundet Martin B. Hansen mener også, at det er ekstremt vigtigt at arbejdere står sammen og bakker hinanden op. Især når det kommer til overenskomstforhandlinger.

– I bund og grund er det en fælles sag. Og bakker vi op om andre faggrupper, så bakker de også op om os, når vi har brug for det, siger Martin B. Hansen.

Du kan læse mere om aktionen den 9. december her: https://www.facebook.com/events/2477178412553612/

Bemærk, at der ikke må forekomme arbejdsnedlæggelser i forbindelse med dette arrangement.


Del: