Øst/Vest | 26. november 2019

Alice fra Thy: Jeg elsker de skæve opgaver

Der er spræl i malersvend Alice Toft-Nielsen. Hun er vild med at bo på landet, selvom der kan være langt mellem de specielle maleropgaver.

– Jeg elsker de skæve opgaver. Jeg er meget kreativ og kan godt lide at prøve nye ting, fortæller Alice Toft-Nielsen på 28 år.

Hun er opvokset på Skive-egnen og bor i dag i Hurup Thy. Hun kan engang imellem ærgre sig over, at der ikke er flere specialopgaver i hendes nærområder. Men så kaster hun sig over malerier i fritiden eller eksperimenterer med farvet spartelmasse på stuevæggene hjemmet.  

– Jeg er ikke et by-menneske. Jeg kan godt lide at bo herude, hvor der er natur, skove og hvor vi er tæt på havet. Her er fred og ro, det kan jeg godt lide, siger Alice Toft-Nielsen.

Hun elsker livet på landet. Og selvom der i hendes arbejde kan være langt mellem specialopgaverne, så kunne hun ikke drømme om at flytte til byen.

– Langt det meste at mit arbejde er ganske almindeligt bygningsmaler-arbejde. Men engang i mellem kommer der jo nogle sjove og anderledes opgaver. Det kan være at male præstetavler, hvor man bruger skrivestok. For nogle uger siden var jeg også ude og sætte mønstret tapet op i to rum i et sommerhus, hele vejen rundt, det er heller ikke tit man gør det mere, siger Alice Toft-Nielsen.

Faglig stolthed

– Men jeg kan altså virkelig også godt lide det almindelige malerarbejde, forsikrer hun:

– Det dér med at bygge noget op fra bunden og vide, at man har gjort det ordentligt, og at få et hjem til at se virkelig smukt ud, det kan jeg godt lide, siger Alice Toft-Nielsen.

Hendes faglige stolthed er stor:

– Jeg sætter en ære i mit arbejde, især rent fagteknisk. Jeg vil gerne vise hr. og fru Jensen, hvorfor det altid kan betale sig at vælge en rigtig maler, siger Alice Toft-Nielsen, der mener, at især viden om farver er med til at gøre bygningsmalere til gode rådgivere inden for indretning:

– Langt hen ad vejen handler det om at se, hvilke farver, folk allerede har i deres hjem. Det siger noget om, hvad de godt kan lide. Og så er det vores opgave at få det hele til at passe sammen, siger Alice Toft-Nielsen.

– Jeg er nok enormt nørdet i virkeligheden, siger Alice Toft-Nielsen og griner.

Formand for Malernes Fagforening Øst/Vest, Kim Dyrberg, er på besøg hos Alice Toft-Nielsen i Hurup Thy for blandt andet at snakke om medlemmers arbejdsvilkår, drømme og ønsker til næste års overenskomstforhandlinger. 

– Der skal mere fokus på de bløde værdier. For i forhold til lønnen, så får jeg nu en højere timeløn end minimumstaksten i overenskomsten, så det er ligegyldigt for mig. Men mere fleksibilitet i forhold til at kunne få familielivet til at gå op, ville være en god idé, siger Alice Toft-Nielsen om næste års overenskomstforhandlinger.

 


Del: