Arbejdsmiljø | 13. marts 2019

AMR’er har krav på uddannelse

Arbejdsmiljø 

66 % procent af AMR’erne får ikke tilbudt supplerende arbejdsmiljøuddannelse, som de har krav på.

Arbejdsgiverne er ikke gode nok til at tilbyde supplerende arbejdsmiljøuddannelse: I en kortlægning af Malerforbundets arbejdsmiljørepræsentanters vilkår, lavet af TeamArbejdsliv for LO i 2018, fremgår det, at 66 procent af de adspurgte arbejdsmiljørepræsentanter ikke har fået tilbudt 1,5 dags supplerende arbejdsmiljøuddannelse af deres arbejdsgivere. Og kun 8 procent er blevet tilbudt de to dages

uddannelse inden for deres første år som arbejdsmiljørepræsentant.
Arbejdsgiverne har ellers pligt til at tilbyde arbejdsmiljørepræsentanterne to dage supplerende uddannelse inden for det første år – udover den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse på tre dage – og derudover skal der tilbydes 1,5 dags supplerende uddannelse om året. 

Svigt

Det er uhyre vigtigt, at arbejdsmiljørepræsentanterne er godt klædt på til deres hverv og løbende får tilbudt efteruddannelse, fastslår næstformand og arbejdsmiljøansvarlig i Malerforbundet Tonny Olsen: 

– Arbejdsgiverne svigter de ansatte og løber fra deres ansvar for arbejdsmiljøet, når de ikke sørger for at tilbyde AMR’erne de supplerende uddannelser. Det er vigtigt, at vi har fokus på dette, siger Tonny Olsen.

Han glæder sig over, at der i år med kampagnen ’Arbejdsmiljørepræsentantens år 2019’ for alvor bliver sat fokus på arbejdsmiljørepræsentantens roller og vilkår. 

Hvad kan du gøre? 

Er du som arbejdsmiljørepræsentant ikke blevet tilbudt supplerende efteruddannelse, skal du gøre din mester opmærksom på dette. Opstår der problemer, eller har du spørgsmål, kan du altid kontakte din lokale fagforening

Kilde: TeamArbejdsliv for LO


Del: