| 12. september 2023

Anna er autolakerer: “Jeg elsker, at jeg kan være kreativ og få lov at bruge mine hænder”

At være autolakerer holder hænderne i gang. Og det er kun en fordel, når man har ADHD, fortæller 24-årige Anna Jensen, der arbejder hos Elkjærgruppen – Lak og Skadecenter i Ballerup.

Hvorfor blev du autolakerer?

Jeg har altid elsket at male, og jeg har altid gået op i biler. I syvende klasse skulle vi svare på, hvilken retning vi kunne forestille os, at vi gerne ville gå. Så sad min mor og jeg og kiggede på nettet. Da hun faldt over uddannelsen som autolakerer, vidste jeg med det samme, at dét skulle jeg. Male biler – det kunne ikke blive bedre! Efter tiende klasse begyndte jeg på uddannelsen. Jeg kunne mærke, hvor meget det interesserede mig. Jeg går ikke op i karakterer, men pludselig befandt de sig i den høje ende af skalaen. Hele min folkeskoletid har de været i den nederste del. Det var dejligt, at andre så, at jeg kunne finde ud af de opgaver, der var.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Jeg elsker mit fag. Jeg elsker, at jeg kan være kreativ og få lov at bruge mine hænder. Jeg ville aldrig kunne sidde stille på et kontor. Jeg har ADHD, og jeg får medicin, men det er bedst for mig, at mine hænder hele tiden har noget at lave. Faktisk gavner typen af opgaver mig. Jeg laver ikke det samme en hel dag, men jeg kender opgaverne. Og så klør jeg bare på.

Hvilken opgave er din favorit-opgave?

Jeg synes, jeg får lov at bruge min kreativitet, når jeg går ind i kabinen for at sprøjte en farve på. Den skal sprøjtes rigtigt på, så den “fader” ind. Det skal jo helst ligne, at den ikke er blevet malet. Det elsker jeg at nørde helt ned i de små finesser. Det er bare så meget mig.

Hvilket værktøj bruger du mest?

Lige for tiden bruger jeg mest slibemaskinen, fordi vi har en, der maler fast. Derfor går jeg meget og forbereder. Derfor bruger jeg også luftslangen rigtig meget.


Del: