| 26. oktober 2023

Arbejdsulykker koster næsten 30 mia. kr. om året

De samfundsøkonomiske omkostninger ved arbejdsulykker løber op i næsten 30 milliarder kroner om året. Det svarer til et arbejdsudbud på 26.000 fuldtidspersoner.  

I en ny udgave af Beskæftigelsesministeriets publikation “Status på arbejdsmarkedet”, er der denne gang særligt fokus på arbejdsulykker. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse. 

I publikationens temakapitel fremgår det, at de samlede samfundsøkonomiske omkostninger ved arbejdsulykker beløber sig til 28,4 milliarder kroner om året, svarende til et arbejdsudbud på ca. 26.000 fuldtidspersoner. De samlede omkostninger dækker over et tab på 2,6 mia. kr. for tilskadekomne, 14,2 mia. kr. for arbejdsgiverne og 11,5 mia. kr. for det offentlige.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

– Når personer mister tilknytningen til arbejdsmarkedet efter en arbejdsulykke, er det et tab for både den enkelte, der ikke længere er en del af arbejdsfællesskabet, for arbejdsgiverne, der mister værdifuld arbejdskraft, og for samfundet som helhed. Jeg er glad for, at vi netop har fremsat et lovforslag om et forbedret arbejdsskadesystem, som indeholder en række initiativer, der skal understøtte at tilskadekomne fastholdes på arbejdsmarkedet. Rent økonomisk ved vi nu, at samfundet går glip af næsten 30 mia. kr. på grund af arbejdsulykker. Det er et uhyre højt tal, som vi alle har en forpligtelse til at få nedbragt.  


Del: