OK2020 | 02. december 2019

Arrogant holdning fra malermestrene

Af: Forbundsformand Martin B. Hansen

Det er direkte respektløst og arrogant, når formanden for Danske Malermestre kalder deres egne ansattes krav om lønstigninger for overdrevne!

Formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær, forventer at blive mødt med krav om ’eksorbitante’ lønstigninger fra Malerforbundet og dets medlemmer til de kommende overenskomstforhandlinger. Det skriver han i den seneste leder i Danske Malermestres fagblad.

Eksorbitante er et fint ord for ’overdreven’ eller ’overflødig’. Og det er da flot, at Per Vangekjær kan slå så fint et ord op i fremmedordbogen, men at kalde vores krav til lønstigninger for overdrevne er fuldstændigt hen i vejret og direkte respektløs. Ikke bare over for deres egne ansatte – men også over for malerfaget i det hele taget!!

Hvad i alverden bilder du dig egentlig ind, Per Vangekjær?

Og ja – vi kommer til at stille krav om lønstigninger. Malernes løn ligger langt under andre håndværkeres lønninger, og er blevet presset i bund de sidste mange år, skønt vi har højkonjunktur og fuld beskæftigelse.

Medlemmernes krav til OK2020 er hverken overdrevne eller ’eksorbitante’. Deres krav er fair. Vi forlanger retfærdig løn til malerne. At påstå, at malerne ikke fortjener en lønstigning, er direkte arrogant, Per Vangekjær.

Men jeg er desværre ikke overrasket over jeres nedladende holdning til malerne. 

Under overenskomstforhandlingerne tilbage i 2017 var jeres krav blandt andet, at elevernes løn ikke måtte stige på trods af, at de har den laveste løn blandt byggefagselever. I ville skære kraftigt ned på kørepengene og afskaffe 37 timers arbejdsugen uden ekstra betaling og uden et loft over arbejdstiden. Det er for at bruge jeres egen retorik, ”overdrevne” latterlige krav, som vi hverken dengang eller nu kan acceptere.

Under finanskrisen udnyttede I til fulde, den lave beskæftigelse til at holde lønnen i ro. Nu har beskæftigelsen været høj længe, men I vil alligevel ikke give lønstigninger til jeres ansatte. Hvornår vil I så, Per? Der findes et ord for jeres manglende vilje, og nu da du alligevel har ordbogen fremme,  så kan du passede slå op under ordet ’GRÅDIGHED’.

Vi ser frem til at mødes med dig ved forhandlingsbordet. 


Del: