| 12. april 2024

Brug Akkorden før den forsvinder!

Udtalelse fra Malernes Fagforening Midtjyllands generalforsamling 11-04-2024

Vi ser i Malernes Fagforening Midtjyllands en stigende tendens. En farlig tendens, hvor malermestre konstant underbyder hinanden for at vinde udbud. Der bliver fra arbejdsgiverside insinueret, at hvis man måler op, skal man nok gøre det i et andet firma.

Dette forstår man jo godt, når man ved sine underbud, ikke går ned i sin egen dækning af opgaven, men derimod går ned i svendenes fortjeneste.

Der bliver lavet smarte systemer, slumpsystemer, hvor svenden stadig har mulighed for et overskud. Dog ikke et overskud, der kan måle sig med den opmålte akkord.

Dette er undergravende for akkorden. Det tvinger kollegaer til at underbyde hinanden og skaber splid.

Hvis vi malere ikke skal ende ligesom brancher som rengøring eller væksthusgartnere, så må vi være på vagt overfor disse slumpsystemer. Det kræver sammenhold, opbakning til kollegaer på tværs af firmaer og en fagforening, der er klar til kamp mod disse arbejdskøbere, der prøver sig af med disse undergravende tiltag.

Derfor opfordrer Malernes Fagforening Midtjylland alle kollegaer til at kræve deres ret og gøre brug af akkorden før den forsvinder.


Del: