Corona | 24. oktober 2020

Corona: Nye krav og anbefalinger

Øget krav om mundbind, forsamlingsforbud og sociale kontakter. Få overblikket over myndighedernes nye restriktioner og anbefalinger her:

 

Mundbind

De nuværende krav om at bære mundbind eller visir i den offentlige transport og på stationer forlænges frem til den 2. januar 2021.

Samtidig udvides kravet om at bære mundbind eller visir bl.a. til også at gælde i detailhandelen og i uddannelses-, kultur- og fritidsinstitutioner fra 29. oktober 2020 frem til og med 2. januar 2021. Kravet gælder ikke, når du sidder ned.

På ungdomsuddannelser, voksenuddannelser, videregående uddannelser mv. er der krav om delvist brug af mundbind eller visir.

På barer, cafeer og i restauranter skal stående kunder fortsat bære mundbind eller visir. Dette gælder også frem til og med 2. januar 2021.

Forsamlingsforbud

Det såkaldt lille forsamlingsforbud sænkes fra 50 til ti personer i hele landet. Det gælder fra mandag i foreløbig fire uger.

Forsamlingsforbuddet gælder som tidligere ikke på arbejdspladser, skoler, daginstitutioner, sygehuse og ved demonstrationer.

Der indføres også en undtagelse for idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år. Forsamlingsforbuddet ved udendørs begravelser og bisættelser sænkes fra 200 til 50 personer.

Arbejdspladser

Anbefaling om hjemmearbejde i det omfang, det kan lade sig gøre. Desuden anbefales det at aflyse sociale arrangementer i forbindelse med arbejdet.

Særlige forholdsregler på arbejdspladsen skal stadig følges. Læs mere her.

Sociale arrangementer og kontakter

Det anbefales at man max forsamles 10 personer i private hjem og at man begrænser sociale arrangementer. Alle danskere opfordres til ikke at ses med mere end ti forskellige personer den kommende tid. Det omfatter dog ikke de personer, som man deler husstand, skole, arbejdsplads og fritidsaktiviteter med.

Vandrende arbejdstagere

Der indføres krav om, at personer fra højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, herunder arbejdstagere, skal fremvise en negativ Covid-19-test fortaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet, når de passerer grænsen.

Der laves en række undtagelser til kravet fx hensyn til grænsependlere, der dagligt krydser grænsen og godstransport af hensyn til forsyningssikkerheden. Desuden gennemføres der bla. skærpet tilsyn med vandrende arbejdskraft og et øget fokus på boligforhold for vandrende arbejdskraft for at forebygge smitterisiko og smittespredning.

Læs mere på www.coronasmitte.dk


Del: