Corona | 11. september 2020

Corona: Økonomisk hjælp til forældre, der må blive hjemme

Forældre, der bliver nødt til at blive hjemme fra jobbet, fordi deres børn muligvis er smittet med corona, får nu en økonomisk håndsrækning.

Mange forældre er tvunget til at bruge ferie eller fridage, når de skal blive hjemme, fordi deres børn er hjemsendt fra skole eller daginstitution pga coronasmitte blandt kammeraterne. Men nu er der hjælp på vej.

En ny trepartsaftale, indgået af regeringen og arbejdsmarkedets parter, giver forældre med børn til og med 13 år midlertidigt ret til en økonomisk kompensation.

Kompensationen ligger på niveauet for barselsdagpenge og gives, når forældre er nødt til at opholde sig hjemme i en periode, mens deres deres børn venter på at få foretaget en coronatest,er hjemsendt fra skole eller institutioner som ’nære kontakter’ til en smitteramt kammerat eller selv er smittet.

Tryghed for familierne

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger ved et pressemøde i Beskæftigelsesministeriet:

– Det vigtige med denne aftale er, at det forhåbentlig, uanset hvor meget det ender med at blive brugt, leverer noget tryghed til den enkelte familie om, at de samtidig har noget forsørgelse, mens en lokal nedlukning står på, hvis man skulle være så uheldig at blive omfattet af en sådan.

Han understreger, at ordningen først skal vedtages med en hastelovgivning, hvor et politisk flertal blandt Folketingets partier skal være med.

Ventetid på test

På grund af de stigende smittetal med covid-19 skal man nogle steder vente tre eller fire dage på at blive testet. Det betyder, at nogle forældre kommer til at bruge deres ferie-, fri- og omsorgsdage i perioden, hvor de er hjemme hos børnene.

Ordningen ventes at træde i kraft 1. oktober og står til at udløbe ved årsskiftet.

Der bliver givet støtte til én forælder per hjemsendelsesdag, fremgår det af aftalen.

Der tildeles i alt ti arbejdsdages dagpenge per barn i den periode, hvor ordningen gælder.

Læs mere om aftalen her.


Del: