SKILLS | 21. oktober 2022

”Det er sindssygt fedt at være kvindelig autolakerer”

25-årige Helene Jensen er ved at uddanne sig til autolakerer på College360 i Silkeborg. Hun håber, at flere unge vil få øjnene op for faget. Og opfordrer især kvinderne til at vælge håndværksfaget.

“Jeg har valgt faget, fordi det er et lækkert håndværk. Det er et akkuratesse-fag og man får lov til at være aktiv og bruge sine hænder hver dag. Du møder aldrig den samme dag to gange,” siger Helene Jensen.

Hun trives godt i faget, selvom det i mange år har været et traditionelt ’mandefag’. Men tendensen er ved at vende nu, hvor flere kvinder har gjort sit indtog på værkstederne.

Vi kan godt!

“At være kvindelig autolakerer er sindssygt fedt. Der er ikke særligt mange af os, og det er generelt lidt atypisk at være kvindelig håndværker, men der kommer heldigvis flere og flere til”.

Helene Jensen mener, at det er en styrke at være kvinde i autolakererværkstedet:

“Kvinder har ofte lidt mere finesse end mænd. Det kan godt være, vi ikke er lige så stærke og hurtige, men vi kan godt,” lyder det selvsikkert fra Helene Jensen.

Vigtigt at VM er kommet til Silkeborg

Hendes skole lægger lige nu lokaler til WorldSkills for autolakerer, der afholdes i disse dage. Og at verdensmesterskaberne bliver afholdt i Danmark ser hun som en god mulighed for at promovere faget over for de nye generationer.

“Det er vigtigt, at vi fremmer faget. For det er en nichebranche. Der er ikke ret mange svende, og der bliver heller ikke uddannet så mange autolakerere. Men vi har sindssygt travlt derude og vi vil gerne have nogle flere hænder og nogle flere kollegaer at sparre med. Og så er det jo bare et lækkert fag.”

Fredag er sidste konkurrencedag i VM i autolakering. Lørdag eftermiddag bliver der udråbt en vinder af mesterskaberne.


Del: