SKILLS | 04. februar 2023

DM i Skills: Lærke, Jonas og Freja er danmarksmestre!

DM i Skills er netop afsluttet efter tre intense konkurrencedage i Fredericia.

I malerkonkurrencen vandt Lærke Rasmussen guldmedaljen. Hun er under uddannelse til bygningsmaler på EUC Sjælland og er i lære hos Gitte Kofod på Bornholm.

Lærke Rasmussen – Vinder af DM i Skills inden for bygningsmalerfaget.

Hos Autolakererne var det Jonas Yde Petersen, der løb med førstepladsen. Han arbejder til dagligt hos Erling Høi-Nielsen A/S.

Jonas Yde Rasmussen – Vinder af DM i Skills inden for faget autolakerer.

Skiltetekniker Freja Vejrgang Pedersen løb også med førstepladsen. Hun går på College360 og er i lære hos Egotag Skilte og Reklame.

Freja Vejrgang Pedersen – Vinder af DM i Skills i skilteteknikerfaget.

Medaljerne blev uddelt under den storslåede afslutningsceremoni lørdag i Fredericia.

Konkurrencen har stået på i tre dage, hvor omkring 300 talenter har dystet i 40 fag. 51.000 skoleelever og gæster har besøgt Skills i løbet af de tre dage og har kunnet følge konkurrencen på tæt hold.

I malernes konkurrence har deltagerne blandt andet skullet lakere en dør, male lister, udkitte paneler, udføre dekorationsopgave, lave farveefterligning på tid og meget andet.

Autolakererne gik allerede i gang med konkurrencen i sprøjtekabinerne hjemme på skolen i Silkeborg. I Fredericia har de dystet videre og blandt andet poleret fordør, lavet plast- og spartelreparationer, afdækket og klargjort.

Skilteteknikerne har genskabt et grafisk design ud fra en målfast tegning, som efterfølgende er blevet udskåret i folie og monteret på en pylon, en bil og en stol.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) overrakte medaljer til vinderne af Skills. Foto: Lasse Lagoni