Arbejdsmiljø | 26. juni 2019

Du skal kæmpe for en værdig tilbagetrækning, Mette F!

Mette Frederiksen bliver Danmarks nye statsminister med støtte fra De Radikale, SF og Enhedslisten. 


Malerforbundets forbundsformand hilser den nye statsminister velkommen, men er skuffet over manglende aftalte om ret til tidligere pension. 


– Det er overordnet godt for Danmark, at vi nu har en rød regering, der vil styrke velfærden og sætte en stopper for uligheden. Men vi kræver stadig, at Mette Frederiksen holder sit løfte om en værdig tilbagetrækning, siger forbundsformand Martin B. Hansen. 


Sent i går aftes præsenterede partierne det aftalepapir, som skal danne grundlag for den nye S-regering. Efter tre ugers forhandlinger, er partierne nu blevet enige om, hvilke politiske punkter, der skal realiseres med den nye regering. 


I aftalepapiret står der dog ikke noget om en indførelse af ret til tidligere pension for de mest nedslidte. Det var ellers Mette Frederiksens hjertebarn under valgkampen. I stedet er den kommende S-regering, De Radikale, SF og Enhedslisten blevet enige om at gennemføre aftalen om seniorpension. Aftalen om seniorpension blev blå blok og De Radikale enige om kort før folketingsvalget 5. juni.


Skuffende

Mette Frederiksen siger dog under et pressemøde, at det bliver en ’hovedopgave’ for S-regeringen at kæmpe for sit partis pensionsforslag. 
Et flertal på Christiansborg har indtil videre afvist forslaget. 


– Det er ikke overraskende, men stadig skuffende, at Mette Frederiksen ikke kunne få de Radikale med på en fleksibel pensionsordning. Den aftale om seniorpension, som blev lavet af Løkke-regeringen, er ikke god nok, da den jo kun baserer sig på, at de, der er så syge og nedslidte, så de ikke kan arbejde mere end 15 timer, selv skal stå med hatten i hånden og tigge om at få lov at trække sig tidligere. Det er ikke værdigt. Vi skal have et pensionssystem, hvor langt hovedparten kan nå til målstregen uden at være slidt op. Og det har vi ikke med den nuværende model med stigende pensionsalder og en de facto afskaffelse af efterlønnen, siger forbundsformand Martin B. Hansen. 


Han håber, at Mette Frederiksen holder ord og vil kæmpe for at finde et flertal for en ret til en tidligere pension. 


Flere praktikpladser og bedre arbejdsmiljø 

– Vi bakker selvfølgelig stadig op om projektet. Det betyder meget for os og medlemmerne af Malerforbundet, at der findes en bedre løsning. Og vi kommer fortsat til at holde Mette Frederiksen op på det løfte, hun har givet os, siger Martin B. Hansen. 


Han glæder sig over, at der dog er andre gode takter i regeringsaftalen. Blandt andet er de fire partier blevet enige om, at der skal sikres tilstrækkeligt antal praktikpladser, arbejdsmiljøet skal forbedres og indsatsen mod social dumping styrkes. 

Læs den samlede aftale HER


Del: