Corona | 15. juni 2020

Feriepenge på vej til dig: Hvor meget har du til gode?

For at sætte skub i dansk økonomi vil du senest til oktober få udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge. Tjek her, hvor meget du skal have udbetalt af dine indefrosne feriepenge. 

Sidste uge blev det besluttet, at alle danskere i løbet af efteråret skal have udbetalt tre ugers feriepenge. Det var alle Folketingets partier på nær Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der blev enige om den såkaldte ’sommerpakke’ til danskerne.

Formålet med sommerpakken er at hjælpe danske virksomheder og give danskerne lidt penge mellem hænderne for at øge forbruget.

I første omgang havde regeringen forslået, at der blev udbetalt to ud af de fem ugers feriepenge, der indefryses i forbindelse med overgangen til den nye ferielov. Men den politiske aftale endte altså med, at det er tre ugers feriepenge, der skal udbetales til danskerne. Af tekniske årsager er det  dog først muligt at udbetale de indefrosset feriepenge til danskerne i løbet af efteråret og senest til oktober. 

Hvor meget skal du have?

De indefrosne feriepenge er optjent fra 1. september 2019 til 31. august 2020, så du skal have haft et job i den periode for at få pengene. Hvor meget, du står til at få udbetalt, afhænger af din løn, og så skal der også lige trækkes skat fra. 

Tjek i vores beregner, hvor meget tre ugers feriepenge er i kroner før skat for dig: 

Se hvor stor din udbetaling af indefrosne feriepenge før skat er

Indtast månedsløn før skat og eksklusiv pension i hele kroner

Udover udbetaling af de indefrosne feriepenge blev det også aftalt, at blandt andre pensionister og folk på overførselsindkomst får udbetalt 1000 skattefri kroner og at dagpengeperioden forlænges. Se hovedelementer i aftalen her:

Sommerpakken

* Tre ugers feriepenge udbetales til oktober. De sidste to af de i alt fem ferieuger skal partierne forhandle om i efteråret. Tiltaget vil i alt koste 60 milliarder kroner. Pengene er dog indbetalt af modtagerne selv som del af feriepengeordningen.

* Personer på overførselsindkomst får en skattefri check på 1000 kroner. Det gælder blandt andet pensionister og førtidspensionister.

Forlængelse og udfasning af ordninger:

* En ordning for blandt andet selvstændige og freelancere skal udfases, men forlænges først med en måned til og med 8. august.

* Dagpengeperioden forlænges med yderligere to måneder. Det sker for at give arbejdsløse bedre tid til jobsøgning, mens virksomhederne er ved at komme i gang med at slå stillinger op efter coronakrisen.

* Under visse betingelser får selvstændige mulighed for at få ret til dagpenge uden 12 måneders forudgående a-kassemedlemskab.

* Udvidede SU-lånemuligheder for elever og studerende forlænges med to måneder.

* Flere kompensationsordninger på kulturområdet forlænges frem til den 8. august 2020.

* Frist for ansøgninger til garantiordninger for virksomheder forlænges til slutningen af 2020.

Eksporttiltag:

* Der afsættes ti milliarder kroner til at oprette en statslig fond, som skal hjælpe danske eksportvirksomheder gennem krisen.

* 500 millioner kroner tilføres en samlet eksportpakke. Der tilføres blandt andet 15 millioner kroner til at styrke en arbejdsgruppe til eksport og jobskabelse.

Jobeffekt:

* Selv om pakken skal øge aktiviteten i dansk økonomi, er det endnu for tidligt at sige, hvor mange arbejdspladser den nye aftale vil give, siger finansminister Nicolai Wammen.

Kilder: Finansministeriet, aftalepartierne, DR.dk


Del: