Nyheder | 21. juni 2024

Folkemødet: Netværk, selfies og en snak om mobning eller værkstedshumor 

Malerforbundet er på Folkemødet på Bornholm, hvor formand Tonny Olsen blandt andet deltager i en række debatter og fire malersvende får sat fokus på medlemsfordele. 

Selfies med politikere, debatter om medlemsfordele, værkstedshumor og en masse netværk står øverst på programmet i disse dage, hvor Malerforbundet deltager i Folkemødet. Her er formand Tonny Olsen og formand for Nordjylland, Jesper Ettrup Rasmussen, blandt andet taget til solskinsøen for at deltage i nogle af de mange debatter, Folkemødet byder på. Fire malersvende er også rejst til Bornholm, dels for at opleve stemningen, møde politikere og blande sig i debatter om det, der betyder noget for dem som malersvende. 

Hvad gør vi ved den hårde tone i byggebranchen? Det spørgsmål skulle formand Tonny Olsen blandt svare på i en debat med titlen ” Værkstedshumor eller mobning.” Han delte scene med (fra venstre) Julie Tolbod, bygningssnedkerlærling, Martin Skou Heidemann, adm. direktør, Skougruppen, Niels Techen, direktør, Helmer Christiansen A/S, Thomas Skriver Jensen, folketingsmedlem, Socialdemokratiet og (uden for billedet) tømrerlærling Caroline Dreholt og Nicolai Krølbøl Markussen, formand, Blik og Rør Ungdom.

Fire malersvende er rejst til Bornholm for at deltage i Folkemødet og sætte fokus på malersvendes vilkår og kampen for at få særlige fordele til medlemmer af OK-fagforeninger. Fra venstre: Mathilde Pedersen, Danny Pedersen, Jesper Haugberg Hansen og Michelle Lind Omme.

Folkemødet er en perfekt anledning til at få sat fokus på sin sag – og hvis man kan få en politiker til at stille op til en selfie med sit budskab, gør man selvfølgelig det. Pelle Dragsted fra Enhedslisten var en af de friske, og således blev malersvendene Jesper Haugberg Hansen (tv) og Danny Pedersen foreviget med ham.  

Jesper Ettrup Rasmussen, formand i Nordjylland, deltog i en debat om særlige fordele til medlemmer i overenskomsten. Formand for HK Sydjylland, Dan Kirkel og Jane Kaas fra HK Sydjylland var med på scenen, og debatten med de mange fremmødte i teltet var engageret og bølgede mellem modstandere og tilhængere af medlemsfordele.


Del: