Medlemsfordele | 01. marts 2022

Gode råd om regler og forsikring

Rejseplaner i år?

Gode råd om regler og forsikring

To år med corona har sat sine spor på danskernes rejseaktivitet. Nu tyder noget imidlertid på, at rejselysten er på vej tilbage. Derfor kan det også være en god idé at få styr på coronaregler og rejseforsikring, hvis du har planer om en ferie i udlandet i løbet af foråret og sommeren  

Danskerne er vilde med at rejse, men som med så meget andet satte corona også en stopper for mange danskeres rejseplaner i lange perioder under pandemien.

Nu er rejselysten imidlertid stærkt på vej tilbage. Ifølge brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark, der repræsenterer de største rejseselskaber, der sælger pakkerejser, steg antallet af ferierejser til udlandet med hele 138% fra 2020 til 2021.

Således var der i 2021 406.714 rejser mod kun 170.646 i 2020.

Der er dog stadig et stykke op til rejseniveauet fra før corona, hvor der i 2019 var knap 1,1 millioner rejser.

Forventninger til stor rejselyst i 2022

Brancheforeningen fortæller, at rejselysten hænger tæt sammen med restriktionsniveauet i Danmark. Med de afskaffede restriktioner i Danmark kan det derfor også forventes, at tendensen fortsætter og rejselysten i 2022 vil tage yderligere til, lyder det fra Rejsearrangører i Danmark.

– Det håber vi fortsætter og har tiltro til, at 2022, og navnlig sommeren 2022, vil blive god for rejsearrangørerne, siger Henrik Specht, direktør i Rejsearrangører i Danmark, i en pressemeddelelse.

Er man en af de mange danskere, der planlægger at rejse ud for at tilbringe ferien i forårsklædte storbyer eller slappe af i solen ved Middelhavet kan det derfor være en god idé at have styr på både coronasituationen på din feriedestination og naturligvis også din rejseforsikring.

Mens restriktionerne er væk i Danmark, er der fortsat coronarestriktioner i flere andre lande. Som bekendt er det svært at spå om fremtiden. Derfor kan man også håbe på, at andre lande i takt med det varmere vejr vil gøre som Danmark og ophæve deres restriktioner. Det er dog vigtigt, at man orienterer sig før sin ferie.

Huskeliste fra Alka – ferie og corona:

– Husk at tjekke sikkerhedsniveauet på dit rejsemål i Udenrigsministeriets rejsevejledning

– Husk at tjekke rejsemålets indrejseregler og restriktioner på ambassadens hjemmeside

– Husk at orientere dig om COVID-19 situationen på din rejsedestination

– Tjek din rejseforsikring

Har du styr på rejseforsikringen?

– Rejser man inden for EU samt i Norge, Lichtenstein, Schweiz og Island, er man dækket af det blå EU-sygesikringskort. Det giver de samme rettigheder, som borgerne i det pågældende land har. Det blå kort dækker ikke hjemtransport ved akut sygdom, hvis du kommer til skade eller ved dødsfald.

– Derfor er anbefalingen, at man altid tegner en rejseforsikring ved ferie i udlandet. Så er man dækket, hvis man bliver akut syg på rejsen eller kommer til skade. Rejseforsikringen dækker typisk hjemtransport, egenbetaling og dækker også eksempelvis ødelagte feriedage og erstatningsferie.

– Rejseforsikringen dækker også i tilfælde af forsinkelser på bagage i lufthavnen, hvis den er forsinket mere end fem timer, ligesom rejseforsikringen også dækker, hvis man mellemlander og misser sin såkaldte ”connecting flight”. Her er man dog ansvarlig for at planlægge sin tur, så der er tid nok til at skifte mellem to fly.

Husk at du som medlem af Malerforbundet får 10 % rabat på din rejseforsikring, som er et tilvalg til din forbundsindbo. Læs mere her eller ring til Alka på 70 12 14 16 for at høre mere.


Del: