Arbejdsmiljø | 18. marts 2020

Guide: Forebyg coronasmitte på byggepladsen

Bygge- Anlægs- og Trækartellet (BAT) har udarbejdet tre anbefalinger til, hvordan man forebygger coronasmitte på byggepladsen og i skurvognen.

1. Inddrag AMR og AMO i forebyggelsen af coronasmitte på byggepladsen

Din virksomhed er sammen med byggepladsledelsen, forpligtet til at inddrage arbejdsmiljøorganisationen (AMO) og AMR i arbejdet med at forebygge coronasmitte på pladsen.

Husk, at du som medarbejder skal informeres og instrueres i, hvordan du skal forholde dig ved opgaver på byggepladser – både i forbindelse med selve arbejdet og ved pauser.

2. Ophold i skurvogn & velfærdsforanstaltninger

Smittefaren er størst indendørs. Derfor er det vigtigt, at i på pladsen ikke opholder jer flere end højst nødvendigt i skuret på samme tid.

  • Lav planer for, hvor mange der må holde pause sammen ad gangen, gerne under 10 ifølge myndighedernes anbefalinger.
  • Sørg for at alle vasker hænder før og efter pausen
  • Sørg for ordentlig rengøring imellem spiseholdenes brug af faciliteterne, og afsprit faste overflader hyppigt.
  • Sørg for at følge Sundhedsstyrelsens vejledning (se den i bunden af artiklen) – og gør vejledningen synlig i skurvognen og på pladsen

3. Ophold på arbejdsstationer

Tal sammen om, hvordan I på pladsen kan undgå at arbejde for mange sammen på de forskellige arbejdsstationer. I kan med fordel lave en rotationsplan i forhold til de forskellige arbejdsopgaver. Det er vigtigt, I på byggepladsen altid holder afstand til hinanden og til en hver tid følger myndighedernes anbefalinger.


Del: