Arbejdsmiljø | 13. august 2019

Her er plads til alle

Kun hver fjerde føler, at de kan være åbne om deres seksualitet på jobbet, viser en ny undersøgelse. Men manglende åbenhed er med til at skabemistrivsel på jobbet, og kan i værste fald føre til depression og stress. Derfor opfordrer Malerforbundet til, at man på jobbet bakker op om sine kolleger, og udover åbenhed og accept af, at vi alle er forskellige.

I dag skydes Copenhagen Pride officielt i gang, og resten af ugen vil stå i regnbueflagets tegn med fest i gaderne og fokus på ligestilling, menneskerettigheder, kærlighed og mangfoldighed. Ugen vil især markere LGBT-personers (homoseksuelle, biseksuelle eller transpersoners) vilkår og rettigheder. Og der er fortsat brug for at bryde tabuer og skabe åbenhed, når det gælder denne gruppe.

For selvom mange mennesker går på gaden i denne uge og offentligt bakker op om LGBT-personers rettigheder, så kan det i hverdagen være svært at være åben om sin seksualitet på jobbet.

Manglende åbenhed på jobbet

En ny undersøgelse af homo-, biseksuelle og transpersoners trivsel på arbejdsmarkedet, lavet af Als Research for Ligestillingsministeriet, viser, at over en fjerdedel kun i nogen grad, i ringe grad eller slet ikke føler, at de kan være åbne om deres seksuelle orientering på deres arbejdsplads.

Og den manglende åbenhed på arbejdspladsen hænger sammen med markant forhøjet risiko for mistrivsel i form af depression og stressbelastning, viser undersøgelsen.

Det er især faglærte og ufaglærte, der har sværest til at være åbne på deres arbejdsplads.

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) agter nu at indkalde repræsentanter fra LGBT-miljøet, arbejdsgiverforeninger og fagforeninger til drøftelse af problemet.

Formand: Vi er alle forskellige

Formand i Malerforbundet Martin B. Hansen ser frem til, at der bliver taget hånd om problemet med manglende åbenhed.

– Uanset køn eller seksuel orientering, så skal alle kunne føle sig trygge og velkomne på vores arbejdsmarked. Fra Malerforbundets side kan vi kun opfordre til, at man på jobbet bakker op om sine kolleger og er med til at styrke åbenhed og accepten af, at vi alle er forskellige. Vi skriver 2019 og det er på tide, at vi bryder tabuer og siger fra over for diskrimination. Ikke mindst i håndværksfagene. Derfor vil vi i Malerforbundet gerne understrege, at her er plads til alle, siger Martin B. Hansen.

 

Copenhagen Pride Week afholdes tirsdag den 13. august til søndag den 18. august 2019.


Del: