| 24. november 2021

Hjemsendte børn? Nu får forældre ret til dagpenge

En ny aftale mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne vil sikre, at forældre med hjemsendte børn under corona skal have ret til barselsdagpenge.

Aftalen lægger desuden op til , at arbejdsgivere skal have refusion for sygedage fra dag ét, når det handler om karantæne-ramte og corona-smittede.

Ordningerne skal gælde fra den 23. november frem til den 28. februar 2022, og skal nu hastebehandles i Folketinget for at blive vedtaget.

Ret til dagpenge fra dag ét

Det stigende antal af corona-smittede i befolkningen lægger et pres på både virksomheder og lønmodtagere, der må hjemsendes eller blive hjemme for at passe hjemsendte børn. Aftalen om ret til dagpenge til forældre og refusion af sygedagpenge til virksomheder fra dag et skal afbøde de økonomiske konsekvenser for både virksomheder og familierne.

En lignende ordning var gældende sidste år, men denne gang kan forældre til hjemsendte børn få dagpenge fra første dag uden først at bruge omsorgsdage eller 1. og 2. barns sygedage. Ordningen omfatter forældre til børn til og med 13 år.

LÆS AFTALEN HERUNDER


Del: