Corona | 16. marts 2021

Indefrosne feriepenge: Hvor meget kan du få udbetalt?

Om få uger kan du bestille de sidste ugers indefrosne feriemidler. Et flertal i Folketinget har netop stemt for loven, der gør det muligt at få pengene udbetalt.

For at sætte skub i dansk økonomi har Folketinget vedtaget, at danskernes indefrosne feriepenge kan udbetales. Efter planen kan du søge om at få dine to ugers feriepenge udbetalt sidst i marts.

Minister: Køb danske varer 

– Coronaen har ramt flere brancher hårdt økonomisk. Derfor har vi også sat ind med hjælpepakker ikke mindst for at redde arbejdspladser. Ligesom hele Folketinget nu har besluttet, at lønmodtagerne kan få deres indefrosne feriepenge før tid, så de kan være med til at få gang i hjulene. Håbet er, at pengene bliver brugt på danske varer og lokalt i de butikker og virksomheder, hvor man bor. Vi kan fra udbetalingen i efteråret se, at omkring 75 procent hævede deres penge, og at pengene var med til at få fart i omsætningen rundt omkring, udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse. 

I følge beskæftigelsesministeriet har danskerne Lønmodtagerne har samlet 56 milliarder kroner før skat til gode i denne omgang. I efteråret blev de første tre ugers indefrosne feriepenge frigivet til danskerne. Her kunne man søge om udbetaling via borger.dk

Oprindeligt skulle de indefrosne feriepenge være udbetalt, når man når folkepensionsalderen, medmindre man inden da af andre grunde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, og man i den forbindelse beder om feriepengene.

Det er frivilligt, om man vil have sine feriepengene udbetalt nu eller vente til senere. Lader man dem stå vil de blive forvaltet af LD Fonde.

Hvor meget har du til gode? 

Tjek hvad to ugers feriepenge før skat cirka svarer til for dig i vores feriepengeberegner. Husk, at der skal trækkes skat af feriepengene. 

Klik her for at se feriepenge-beregneren


Del: