SKILLS | 21. oktober 2022

”Jeg håber på en plads på podiet”

Fire dages intens konkurrence i VM i autolakering er netop slut for 21-årige Casper Bjørn Christensen. I morgen eftermiddag bliver det afgjort, hvem af de 13 deltagere, der løber med guldet og kan kalde sig verdensmester i autolakering.

Selv mener Casper fra Sakskøbing, at det er gået ’okay’ i de fire dage, hvor han har løst flere krævende opgaver på tid.

”Der er selvfølgelig nogle fejl, jeg har lavet indimellem, men det må man jo tage med. Det har de andre nok også,” siger Casper, der er træt men overvejende tilfreds med sin præstation til WorldSkills.

At deltage i VM har været spændende og givet ham mulighed for at arbejde med håndværket på en helt anden måde, fortæller han. Men det har også krævet kræfter arbejde koncentreret i fire dage i træk:

”Det har været ekstremt hårdt. Man skal både være fysisk og mentalt klar til det,” siger han og uddyber:

”Der er meget stress, fordi der bliver taget tid på alle de opgaver, du laver. Man render og stresser hele tiden.”

Casper og de øvrige deltagere har i løbet af konkurrencen blandt andet repareret ridser i forskærme, lavet afdækning, fundet de rigtige farvenuancer, lavet dekoration, pudset og poleret.

Selvom Casper er klar over, at han har lavet småfejl undervejs, så håber han på at få en medalje i morgen.

”Nu har jeg jo ikke set, hvad de andre har lavet. Så jeg er ikke sikker på, hvor jeg står. Men jeg håber, der er en podieplads til mig,” lyder det fra en træt, men smilende Casper.

I morgen klokken 16.30 vil medaljevinderne blive udråbt til den store afslutningsceremoni på College360. Her er alle interesserede velkomne til at deltage.


Del: