| 14. marts 2024

“Jeg har mit skab og min plads i skuret”

Danmarks Nye Naturhistoriske Museum åbner snart, og danskerne bydes indenfor. I tre år har projektet været arbejdsplads for flere malere fra skilte- og malerfirmaet Nielsen og Kromann.

Af Sophie Holland Foto: Jørgen True

30.000 m2. Så mange kvadratmeter er det Nye Naturhistoriske Museum på. 15.000 af dem er placeret under jorden. Flere malere fra skilte- og malerfirmaet Nielsen og Kromann har haft deres gang på byggepladsen i over tre år.

 – Min kollega og jeg gik 15 meter under jorden i fire måneder og spartlede. I den tid kommunikerede vi primært med håndværkere fra andre faggrupper. Det gik rigtig godt, siger Arne Peter Jensen, der er maler og tillidsrepræsentant.

Han synes generelt, at trivslen har været rigtig god på trods af de processer, der kræver omstilling og god kommunikation.

-Man har brug for én, der er god til at styre tingene og holde overblik. Det gør vores formand Carl, og det betyder meget. Der skal være en rød tråd hele tiden. Vi er som kolleger meget afhængige af hinanden på sådan et stort projekt, siger Arne Peter Jensen.

Fleksible mødetider og en synlig mester

I kraft af sin rolle som tillidsrepræsentant har Arne Peter Jensen indimellem været klar til at mægle, hvis der har været knaster. Men, som han siger, så har det været forsvindende lidt, når man tager projektets størrelse og tidsramme i betragtning.

-Vores mester er god til at komme ud og se til os. Hvis vi tager noget op, som vi anser for urimeligt, eller der er noget, vi gerne vil have anderledes, så finder vi ud af det. Vi har også mulighed for at møde lidt fleksibelt, da nogle kommer langvejs fra. Det betyder jo noget for arbejdsglæden i hverdagen, siger han.

Han bakkes op af sin kollega Stig Jeske Hansen, der indimellem hører fra venner, der har problemer med deres mester.

-Der er for eksempel nogle, der har udfordringer med lønnen. Det har vi ikke noget af her i firmaet. Han kan altid se det fra vores side, siger han.

For Stig Jeske Hansen har det været positivt at tilbringe mere end tre år på det kommende museum.

Jeg kan godt lide at gå længe på de samme projekter. Jeg har mit skab og min plads i skuret. Det er rart med forudsigeligheden. Samtidig lærer vi jo de andre håndværkere – smedene og elektrikerne- at kende her. Det synes jeg giver noget i hverdagen, siger han og tilføjer:

-Og så er det jo sjovt at være med til at lave bygninger som de her. Det bliver flot, siger han.

Se mange flere billeder af Det Nye Naturhistoriske museum i dit fagblad. Du får det i din postkasse, og du kan læse det hér: https://maler.dk/maleren/maleren-2024/


Del: