SKILLS | 28. april 2022

Konkurrencen er i gang!

Dm i skills
De unge talenter kæmper lige nu om, hvem der er den bedste til deres fag. Danmarksmesterskabet i Skills er skudt i gang i Høng. Og de næste dage står den på faglig snilde og dyb koncentration, når de godt 300 elever dyster i 49 fag.

Startskuddet til det årlige mesterskab for erhvervsskoleelever har lydt torsdag formiddag i Høng. Eleverne inden for fagene bygningsmaler, skiltetekniker og autolakerer er også blandt konkurrencedeltagerne til dette års DM i Skills. Her skal der lakeres, pudses, skæres, monteres og sprøjtes på bedste vis.

Hvert konkurrencefag har opstillet konkrete opgaver, som eleverne dyster i.

Autolakererne skal vise deres talenter ved blandt andet at afdække siderne på en Opel Corsa, polere en forskærm og klargøre en dør. Og så skal de en tur i sprøjtesimulatoreren.

Skilteteknikerne skal genskabe et grafisk design ud fra en målfast tegning, som efterfølgende udskæres i folie og monteres på en pylon, en bil og en stol.

Bygningsmalerne skal blandt andet lakere en dør, opsætte tapet, udføre en bunden dekorationsopgave og en fri opgave.

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse

DM i Skills er ikke blot en mulighed for at vise omverdenen de mange talenter og fagligheder fra erhvervsskolerne. Det også en mulighed for at inspirere de helt unge grundskoleelever til at vælge en erhvervsuddannelse frem for en gymnasiet. De mange besøgende skoleelever får mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de forskellige stande. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet. Følg begivenheden på Facebook og bliv opdateret.

Medlemmer af Malerforbundet, der deltager i dette års DM i SKILLS:
Katrine Kvist Rasmussen Mathias Starup Sørensen
Camilla Elisabeth Christensen Casper Bjørn Christensen Anders Kristian Bülow Andersen
Jasmin Vejna Halling Line Sofie Skovgaard Larsen Kille Falkensten Sten Charlotte Hyldal Kirkeby Victoria Niehau

DM i Skills 2022 finder sted i Høng-Hallen fra den 28. – 30. april. 

Konkurrencerne er åbne:

Torsdag den 28. april: 10.30 – 19.00

Fredag den 29. april: 08.00 – 17.00

Lørdag den 30. april: 08.00 – 14.00

Der er gratis adgang alle dage


Del:

Relaterede artikler