Lærlinge | 04. november 2022

Lærlingeoprør: Vi har brug DIN støtte

Støt landets elever og lærlinge i kampen for bedre vilkår på erhvervsuddannelserne

Landet over er lærlinge og elever på tværs af erhvervsuddannelserne gået sammen i et oprør mod de dårlige forhold på skoler og i uddannelserne.

Lærlingeoprøret kræver, at politikerne stopper ’uddannelsessnobberiet’ og investerer i bedre udstyr. værktøj, ordentlige faciliteter og bedre kompetencer på skolerne.  

Alle kan støtte Lærlingeoprøreret ved at skrive under på borgerforslaget fra de unge om, at der skal investeres i uddannelserne.

”Vi vil ikke længere finde os i, at erhvervsuddannelserne nedprioriteres af politikerne. Vi og vores fag er en del af fremtiden, og vi kræver at politikerne tager os og vores uddannelser alvorligt nu,” siger Victoria Damkjær, der er formand for Malerforbundets lærlingeorganisation, MFD Ungdom.

Vigtigt og stærkt opråb

Hun bakkes op af Malerforbundet, der opfordrer til, at man støtter Lærlingeoprøret ved at skrive under på borgerforslaget.

”Det er på tide, at politikerne tager det her seriøst og vi bakker 100 procent op om Lærlingeoprøret, som er et vigtigt og stærkt opråb fra vores lærlinge og elever. De fortjener al den støtte, de kan få. Det her gælder ikke kun ordentlige forhold på skolerne og de unges trivsel, men også vores faglige stolthed. Det er nu, vi skal stå sammen og banke i bordet,” siger næstformand i Malerforbundet Rasmus Juul.

Du kan støtte lærlingeoprøret ved at skrive under på borgerforslaget her.


Del: