Politik | 11. oktober 2018

LO-formand roser Malerforbundet: Det går jo ret godt for jer

LO’s formand Lizette Risgaard uddelte roser til Malerforbundet, da hun talte til forbundets kongres torsdag.

– Det går jo ret godt for jer i Malerforbundet, indledte hun talen. Lizette Risgaard fremhævede blandt andet det seneste års medlemsfremgang og indførelsen af lønsikring, som – med hendes egne ord – skaber tryghed i en tid, hvor dagpengene desværre er blevet forværret.

Og så var LO-formanden aldeles begejstret for andelen af kvindelige medlemmer i Malerforbundet:

– I er faktisk det første forbund, som har knækket koden med at få flere kvinder inden for byggefagene. Det er godt gået!

Lizette Risgaard er helt på linje med Malerforbundet, når det gælder kampen mod nedslidning og dårligt arbejdsmiljø:

– Lige nu bliver flere af jer slidt ned. Malerne ligger jo i toppen af listerne over lønmodtagere, som anmelder arbejdsskader i skuldre og arme. Desværre. Skal vi ikke her i dag blive enige om, at det skal laves om. At ingen malere skal komme til skade på deres arbejde. Hverken på krop eller på sjæl. Og at alle skal have ret til flere gode leveår, også efter arbejdslivet, lød det fra Lizette Risgaard.

Til sidst ønskede Lizette Risgaard held og lykke med kongressen til forbundet med ordene:

– Jeg ved, at I står over for et kampvalg på lørdag, og at der er mange følelser på spil. Jeg ønsker jer held og lykke, og at I alle – når valget er taget – stemmerne talt op – så arbejder konstruktivt videre i fællesskabet. Vi er et foreningsdemokrati og når valget er truffet, er det vigtigt at komme videre og fortsætte samarbejdet som ét samlet forbund til medlemmernes bedste.


Del: