Politik | 06. februar 2018

Malerforbundet vil ikke gå med til at nedlægge LO

Skal lønmodtagernes LO lægges sammen med funktionærernes FTF? Ikke hvis det står til Malerforbundets hovedbestyrelse: ”Vi har brug for en stærk hovedorganisation, ikke en stor hovedorganisation,” siger forbundsformand Kresten Vendelboe.

På fredag den 9. februar skal LO’s hovedbestyrelse stemme om, hvorvidt der skal indkaldes til en ekstraordinær kongres i april eller ej for at stemme om en såkaldt fusion med FTF. Malerforbundets hovedbestyrelse har i dag diskuteret spørgsmålet, og her er der ikke opbakning til en såkaldt fusion. 

-Jeg synes, fusion er et forkert ord at bruge. Fordi i mine og resten af hovedbestyrelsens øjne handler det ikke om en lige fusion, men om hvorvidt LO skal nedlægges for i stedet at blive en kolos på lerfødder. Vores svar i afstemningen på fredag er et klart nej, siger forbundsformand Kresten Vendelboe.

Vejen til demokrati vil med en fusion blive lang og snoet
Det er en enig hovedbestyrelse i Malerforbundet, som er imod at nedlægge LO. I stedet for flere af de store forbunds påstande om, at en ny hovedorganisation vil give øget styrke og samarbejde, ser Malerforbundets hovedbestyrelse, at en ny kæmpeorganisation vil øge afstanden mellem den almindelige maler og fagbevægelsens ledelse.

Med andre ord: Den lige vej til indflydelse og demokrati i LO, vil i en ny hovedorganisation blive forvandlet til en snoet og træls grussti.

-Vi er imod at nedlægge LO, fordi det vil give en ny hovedorganisation, hvor de små, fagligt stærke forbund, som Malerforbundet er, vil blive presset om i skyggen. Jeg tror ikke, at de små stærke forbund vil få mange ord eller sager ført til protokol, for eksempel om social dumping, når de store forbund som HK sætter sig på dagsorden, siger forbundsformand Kresten Vendelboe.

For yderligere kommentarer kontakt forbundsformand Kresten Vendelboe på telefon: 4059 3983.


Del: