Arbejdsmiljø | 24. juni 2021

Malersvend Lina: ”Smerter går ikke over af sig selv”

Dårlige arbejdsstillinger og en tidligere skade i lænden gav 31-årige Lina Nordal store smerter. Men med hjælp fra sundhedsordningen, fik hun bugt med smerterne.

– Jeg ringede ind til sundhedsordningen, hvor jeg blev rådgivet til at få behandlinger hos en fysioterapeut. I alt fik jeg fire behandlinger, hvor fysioterapeuten gav mig gode råd om arbejdsstillinger, og jeg fik også nogle simple øvelser, som jeg skal lave tre gange ugentligt, fortæller malersvend Lina Nordal.

Øvelser virker – også på langt sigt

Øvelserne fra fysioterapeuten er med til at træne musklerne op, og Lina planlægger øvelserne alt efter, hvor hård arbejdsdagen har været.

– Jeg kan mærke, at øvelserne virker, og at det giver mig en nemmere arbejdsdag, siger Lina Nordal, der opfordrer alle til at gøre brug af sundhedsordningen.

– Jeg synes helt klart, at både gamle og unge skal bruge muligheden, hvis man har ondt. Øvelser fra fysioterapeuten kan både hjælpe med smerterne og forebygge, at de kommer igen. Det er langt fra altid, at smerterne går over af sig selv, og vi skal jo holde i lang tid, siger Lina Nordal

Brug din sundhedsordning i PensionDanmark

Går du rundt med småskavanker eller smerter, har du gode muligheder for at få en tid til behandling, når det passer dig.

Med sundhedsordningen skal du ikke selv have penge op af lommen, og du behøver ikke en henvisning fra lægen. Der er fri adgang til behandlinger uanset, om dine problemer er opstået gennem arbejdet eller i fritiden. 

Du bestiller tid i PensionDanmarks app (”Din Pension”) eller på pension.dk. Du kan også ringe til sundhedsordningen på 7010 0806 alle hverdage kl. 8-18.


Del: