| 07. december 2023

Medarbejdere skal betale for virksomheds lovbrud

Malerfirmaet Bonde og Mogensen har begået lovbrud og udbetalt skattefri løn. Det er nu medarbejderne, der hænger på regningen. Forkasteligt, mener Malerforbundet, der har kæmpet for at få Skattestyrelsen til i stedet at opkræve pengene fra virksomheden.

Malerfirmaet Bonde og Mogensen har udbetalt løn til deres medarbejdere som skattefrie ”udedøgn”. Det betyder, at der hverken blev betalt feriepenge, SH eller pension af de skattefrie udbetalinger. De har på denne måde opnået en overenskomstmæssig besparelse på 1 million kroner, som de nu er dømt til at betale ifølge en netop afsagt voldgiftskendelse.

Afregningsmodellen har medført, at en stor del af medarbejderne har modtaget krav fra Skattestyrelsen.

-Det er forkasteligt at medarbejderne skal straffes for lovbrud begået af virksomheden. Vores lokalafdeling i Århus har kæmpet med næb og klør for at få Skattestyrelsen til at rette fokus mod virksomheden i stedet for medarbejderne,” siger forbundssekretær i Malerforbundet Jesper Carl.

Bonde og Mogensen skal betale 1 million kroner til Malerforbundet

Malerfirmaets lovbrud betød et samtidigt brud på overenskomsten og derfor lyder dommen, at firmaet skal betale en million kroner til Malerforbundet.

-Der blev inden den faglige voldgift indgået forlig, så vores medlemmer har modtaget den overenskomstmæssige betaling de har krav på. Boden som virksomheden nu er dømt til at betale, dækker således alene virksomhedens besparelse i forhold til de uorganiserede medarbejdere, siger Jesper Carl.

Malerforbundet oplever en stigende tendens til social dumping og er dybt bekymret.

-Vi ser, at arbejdskriminalitet og social dumping flytter ind hos de virksomheder, der på papiret fremstår som veldrevne og ordentlige malerforretninger. Det er et kæmpe problem, siger Jesper Carl.


Del: