Lærlinge | 11. marts 2019

Melissa er klar til Skills: Det handler om at holde hovedet koldt

DM i SKILLS

Der er nu kun under en måned til, at lærlinge fra hele landet skal dyste i DM i Skills. Det er de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsskoleelever – og her får de unge talenter for alvor lov til at udfolde sig, når de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Omkring 300 elever fra hele landet deltager i den benhårde konkurrence. Én af dem er 21-årige Melissa Christensen fra Nordjylland. Til dagligt er hun lærling i Malerfirma Martin Skaarup i Aalborg. Og ved siden af jobbet er hun i fuld gang med at træne sig op til Skills.

– Jeg har fulgt med i Skills de andre år, og det er en meget interessant konkurrence. Det er nogle super spændende opgaver, man bliver stillet. Og en rigtig god udfordring inden for malerfaget, fortæller Melissa Christensen, der blev opfordret af skolen til at stille op til DM i Skills.

Praktisk og mental træning

– Jeg er ret nervøs for, at de andre deltagere overhaler mig lige på målstregen. Det handler nok meget om held på dagen og om at holde hovedet koldt, siger Melissa Christensen.

Hun kommer til at konkurrere mod fire andre malerlærlinge. Èn af dem, kender hun i forvejen. Og de to træner sammen, selvom de reelt er konkurrenter.

– Vi mødes på skolen og hver uge øver vi på en ny opgave. Vi gennemgår opgaverne slavisk og tager dem fra start til slut med mønstre, tapet, lak og optegninger, fortæller Melissa Christensen.

Deltagerne har allerede nu kendskab til dele af de opgaver, de skal løse under konkurrence. Men en enkelt opgave er endnu hemmelig.

Det kræver også en del mental træning at stille op til DM i Skills. Som deltager er man i tre dage til konstant skue for publikum og presse. Men her er Melissa Christensen også godt forberedt:

– Vi har været på nogle talent-weekender, hvor vi blandt andet fik øvet vejrtrækningsteknikker og vi fik træning i, hvordan man taler med medierne. Det har hjulpet rigtigt meget, siger Melissa.

Hun håber, at hun formår at holde hovedet koldt under selve konkurrencen. Og så glæder hun sig rigtig meget til at opleve den særlige stemning, der er blandt deltagere og publikum under DM i Skills.

Gratis adgang

Når DM i Skills 2019 går i gang 4. april i Arena Næstved, skal der kæmpes i 42 konkurrencefag. Yderligere er 17 demonstrationsfag med for at gøre reklame for de enkelte uddannelser. Alle konkurrencestande vil have et Prøv, mærk og føl-område, hvor publikum selv kan prøve kræfter med fagets opgaver.
Vindere af DM i Skills går videre til WorldSkills, der afholdes i Kazan i Rusland fra den 22. – 27. august.

DM i Skills bliver afholdt i Næstved den 4. – 6. april 2019.

Eventet er åbent for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet.

Du kan læse mere om Skills på hjemmesiden skillsdenmark.dk og facebooksiden SkillsDenmark – DM i Skills


Del: