| 06. oktober 2023

Mie tager på kursus for at lære nye metoder  

Mie Grove var ikke tryg i tapetopsætning, så hun fandt et kursus, hvor hun kunne lære det. Med efteruddannelse får hun afveksling i hverdagen, nye bekendtskaber og nye kompetencer. 

Maler Mie Grove havde lagt mærke til, at flere og flere kunder efterspurgte tapetopsætning. En disciplin hverken hende eller hendes kolleger følte sig trygge i. For Mie, der også tidligere har brugt sin ret til efteruddannelse, var der ikke langt fra tanke til handling.

-Jeg så et opslag på Facebook, hvor der blev reklameret for netop sådan et kursus i Jylland. Jeg skrev, at jeg ville ønske, det også fandtes på Sjælland. Straks fik jeg et svar om, at det gjorde det, og jeg fik et link til tilmelding, siger Mie. 

Mie tror, at mange har nok i den travle hverdag, og at efteruddannelse ikke er noget, folk går og bruger energi på. Hun ved heller ikke, om hun var kommet på kurset i tapetopsætning, hvis ikke det var dumpet ind på hendes Facebook-væg. 

-Jeg tror, der skal meget mere oplysning til. Folk synes, det er lidt besværligt, og man glemmer det og får ikke sat sig ind i det. 

Mie fik nye kompetencer 

Mie var rigtig glad for det, hun lærte på en uges kursus. Hun fandt hurtigt sammen med en anden kursist, som var på niveau med hende selv. De hjalp hinanden, og de snakkede sammen i pauserne. 

-Man er jo udfordret på en anden måde end i dagligdagen, når man kommer på et kursus, hvor man ingen kender. Det, tror jeg, kan gøre nogle nervøse. Det er en udfordring, som er nem lige at hoppe over. For mig giver det noget afveksling i hverdagen at lære både nye teknikker og nye mennesker at kende. Det er jo heller ikke fysisk hårdt, den uge man er væk, siger hun. 

Mie lavede en mappe med sine resultater fra kurset. Den har hun vist sine chefer, som bakker op, når Mie gerne vil på kursus. De ved nu, hvilken medarbejder de skal sende ud, når de får en opgave om tapetopsætning. 

-Jeg synes det er fedt, at de er fleksible. Der var tvivl om, om kurset blev til noget, fordi så få havde tilmeldt sig. Selv med få dages varsel, fik jeg lov at tage afsted, siger Mie. 

Hun kunne dog ønske sig, at ledelsen gjorde mere for at få kollegerne på kursus.

-Når mine kolleger og jeg for eksempel spartler gipsplader, gør vi det, som vi plejer. Jeg ville gerne have, at vi alle sammen blev opdateret på den nyeste metode. Det sker nok kun, hvis firmaet tager teten og sender os af sted. 


Del: