Ferie | 04. maj 2018

Oplev Halfdan på Arbejdermuseet

Den 5. maj åbner en ny udstilling på Arbejdermuseet i København. Den hedder ’Rimhelten Halfdan’ og er en interaktiv og sanselig udstilling bygget over Halfdan Rasmussens ABC. Du kommer gratis ind som medlem af Malerforbundet.

Sejl på Osteskipper Ostenfeldts ostebåd, pluk Tante Tulles tulipaner og plant dem i tipi-indianer-teltet. Fisk et utal af flotte fiskefrikadeller og find mus i Storebælt. Kom og leg med ord og litteratur i udstillingen Rimhelten Halfdan. Her kan børn sætte fantasien fri og gå på opdagelse i forskellige legeinstallationer, der er bygget over figurer og elementer fra Halfdans ABC.

Arbejdermuseets nye udstilling ’Rimhelten Halfdan’ er en god mulighed for hele familien for at opleve noget sjovt og anderledes på et museum. Alle medlemmer af Malerforbundet inklusive deres partner og hjemmeboende børn kan komme gratis på Arbejdermuseet. Du skal bare huske dit medlemskort.

Udstillingen er mest for børn på 4-8 år, men kan sagtens opleves af yngre og ældre. Du kan læse mere på Arbejdermuseets hjemmeside om hele udstillingen.

Halfdan – en arbejderdreng
Halfdan Rasmussen blev født den 29. januar 1915 og var dreng af arbejderklassen. Han voksede op under trange kår i Burmeistergade 8 – et rabarberkvarter på Christianshavn, hvor hans mor havde en rulleforretning. Derfor lå det ikke i kortene, at han skulle blive en stor forfatter. Men Halfdan viste sig hurtigt at have en rig fantasi og sans for at skildre både det humoristiske og absurde i tilværelsen. I digtet ”Og det var da du drømte om at flyve” beskriver Halfdan, hvordan han som dreng sprang ud fra første sal med en paraply og troede fuldt og fast på, at han kunne flyve.

Halfdan Rasmussen nåede at udgive mere end 20 digt- og børnerimssamlinger. Han modtog et væld af priser – blandt andet De Gyldne Laurbær, Holger Drachmann-legatet, Herman Bangs Mindelegat og Det Danske Akademis Store Pris. Men for Halfdan Rasmussen var den største hæder, at så mange børn fik glæde af hans værker:

-Jeg er ovenud taknemlig og lykkelig over, at jeg er blevet læst og godtaget af børn. Det har virkelig betydet alt for mig.


Del: