FH kongres | 31. oktober 2022

Organisering: Vi skal være endnu bedre

Næstformand Rasmus Juul opfordrer under kongressen i Fagbevægelsens Hovedorganisation til tættere medlemskontakt og respektfuld tone, når det kommer til organisering.

33 procent af de danske lønmodtagere er uorganiserede. Det er et kæmpe problem, der igen og igen blev italesat under beretningsdebatten ved FH’s kongres. Det faldende medlemstal bekymrer samtlige forbund. Og det er især problemet med at rekruttere og fastholde de unge lønmodtagere, der er fokus på. Hele 72 procent af de unge lønmodtagere under 25 er uorganiserede.

Mandag startede debatten kongresprojektet, der i alt sin enkelhed går ud på at styrke organiseringen: Hvad skal der gøres for at få flere med i fællesskabet? Det handler både om at rekruttere og fastholde medlemmer.

Næstformand i Malerforbundet, Rasmus Juul, tog ordet under debatten og opfordrede de øvrige delegerede om, at forbundene skal være endnu bedre til at forklare, hvorfor det betaler sig at være medlem af en overenskomstbærende fagforening.

Han fastslog, at når det kommer til organisering, så må trusler, gruppepres og grimt sprogbrug over for de uorganiserede kollegaer aldrig være vejen frem.

”En god kollega sagde for nyligt til mig, at de gule kollegaer skal knuselskes ind i fællesskabet. Det nytter ikke med tvangsindmeldelse. Vi skal være endnu bedre til at forklare, hvad vi gør for medlemmerne, ” lød det fra Rasmus Juul.

Han fremhævede også, at organiseringsprojektet var det allervigtigste og skal have højeste prioritet. Og at forbundene skal skabe endnu tættere kontakt med medlemmerne.

”Det jo medlemmerne, der ejer hele pisset. Det må vi aldrig glemme!”


Del: