Ferie | 24. juli 2019

På roadtrip i en gammel spand: Jane og Stinne er klar til Carbage Run

Skiltetekniker Jane og bygningsmaler Stinne skal ud på noget af et eventyr, når de inden længer deltager i Carbage Run. 

Skiltetekniker Jane Carlsen og bygningsmaler-lærling Stinne Vinther deltager for tredje år i træk i Europas største gade-rally ’Carbage Run’. Her gælder det ikke om at komme først over målstregen, men om at løse forskellige opgaver, mens man kører gennem Europa i en gammel spand. 

Mandag morgen begiver Jane Carlsen og Stinne Vinther fra Viborg sig ud på det fem dages vilde road trip. Fra Harzen i det centrale Tyskland skal de køre i den 19 år gamle Daihatsu – kaldet ’Dirty Disaster’ – på landevejene gennem Østrig, de italienske bjergkæder og en smuttur gennem snoede veje i Slovenien, før de kører over målstregen i Tjekkiet. 

– Det er bare pisse sjovt. Derfor deltager vi igen i år. Man får lov til at prøve nogle helt anderledes ting, man møder en masser mennesker og det er mere spændende end at tage på en eller anden campingferie nede i Italien, siger 27-årige Jane Carlsen, der til dagligt arbejder som skiltetekniker i Colors i Skive. 

Hendes makker på turen er Stinne Vinther på 23 år, der er elev hos Malermester Kasper Lie i Viborg. De to kvinder er ved at gøre bilen køreklar til det lidt specielle billøb. 

Skulle bytte tøj med fremmed 

Omkring 300 skandinaviske teams deltager i sommerens Carbage Run, hvor det er et krav, at bilen, man kører i, ikke er yngre end 15 år. Og den skal have en værdi på under 10.000 kroner. Det gælder ikke om at komme hurtigst over målstregen, men om at samle flest point ved at løse kreative opgaver undervejs i de forskellige europæiske lande. Opgaverne kræver ofte, at man er i nærkontakt med de lokale og sætter sig selv i nogle bizarre situationer. 

– Sidste år skulle vi blandt andet slå græsplæne hos en lokalperson i Frankrig. Vi skulle også bytte tøj med en tilfældig lokal. Og så skulle vi få fat på en Citroen 2CV og en and. Det er noget med, at man kalder 2CV’en for en ’duck’, fortæller Jane Carlsen. 
Sproget kan være lidt af en udfordring, når man skal i kontakt med lokalbefolkningen: 

– Man møder tit den sprogbarriere, hvor de måske ikke kan tale engelsk og vi kan ikke tale eksempelvis polsk. Så det er ofte kommunikation med fagter og lyde, siger Jane Carlsen. 

Høje ambitioner 

Ifølge hende er deltagerne meget forskellige. Både i forhold til alder og faglige baggrunde. 

– Men det, vi så har til fælles, er Carbage Run. Vi oplever en masse og har det virkelig sjovt sammen. 
Da kvinderne første gang deltog i løbet, blev de nummer 31 ud af cirka 250 teams. Sidste år fik de en 21. plads. Og i år er ambitionerne ekstra høje: 

– Vi håber på at komme i top-3 eller top-10 i år. Nu er vi jo ved at have luret den lidt. Det handler meget om held, men også gå-på-mod, siger Jane Carlsen. 

Du kan følge Team Dirty Disasters tur på deres facebookside, hvor der løbende bliver lagt billeder og videoer op. 

Om Carbage Run 

5-dages roadtrip gennem Europa i en gammel spand. 

Grundlagt i 2009 i Holland og er vokset til et stort event med 4 forskellige udgaver.

Ca. 1.500 biler med 4.000 personer deltager årligt i det Hollandske Carbage Run. Deres events er udsolgte på kort tid og ventelisterne er lange.

Hver dag kan deltagerne optjene point ved at løse forskellige, kreative opgaver. Det hold, der optjener flest point, vinder. 

Læs mere om Carbage Run her. 

 

 

 


Del: