Arbejdsmiljø | 29. april 2019

På tide: Nye regler for skurvogne

 

Nye skurvogne skal fra 2021 have et baderum med en dør, der skal kunne låses. 

Fremover skal nye skurvogne udstyres med en dør ind til baderummet, så man kan snuppe sig et bad bag en aflåst dør, det oplyser Beskæftigelsesministeriet. 
De nye regler kommer efter, at murersvenden Mette Schak Dahlmann har gjort opmærksom på, at mange skurvogne mangler en dør, man kan låse, når man klæder om eller hopper under bruseren.

Aftalen om nye skurvogn-regler er kommet i stand efter drøftelser mellem Beskæftigelsesministeriet, 3F og Dansk Byggeri. 

Plads til begge køn

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger i en pressemeddelelse: 

“… Der skal være plads til begge køn i skurvognen, fordi der heldigvis arbejder både kvinder og mænd rundt om på landets byggepladser, og så skal det selvfølgeligt være sådan, at man kan låse døren, når man fx vasker sig efter dagens arbejde. Jeg vil også gerne rose Mette Schak Dahlmann, som jo er årsagen til, at vi har taget det her op. Det viser heldigvis, at det nytter at gøre opmærksom på et problem.”

3F og Dansk Byggeri lægger op til, at man ændrer bekendtgørelsen for skurvogne, så alle nye modeller fra 2021 skal have et rum, der skal kunne låses af. Derudover skal de også udstyres med et køleskab og et tørreskab.

Reglerne skal efter planen træde i kraft fra 2021, så branchen har tid til at omstille sig til de nye krav. Derudover vil parterne i fællesskab gøre opmærksom på, hvordan omklædning og bad kan organiseres i gamle skurvogne.
En skurvogn har i gennemsnit en levetid på ti år.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet. 

 


Del: