ALKA | 23. december 2022

Pas på juletyven! Gode råd til at undgå indbrud i julen

Julen er hjerternes fest og årets højdepunkt for rigtig mange mennesker.

Nogle gange ender den dog på den kedelige måde. For julen er traditionelt også højdepunkt for indbrudstyve, når mange hjem står tomme, mens vi er til julemiddag eller på juleferie.

De sidste par år har danskerne dog – heldigvis – været sparet for de værste forskrækkelser, da der har været langt færre indbrud end normalt. Således var der i 2021 på landsplan 785 anmeldte indbrud i juledagene, viser tal fra Rigspolitiet og Danmarks Statistik.

Det er halvt så mange som i 2019 og det laveste niveau i hele ti år.

En del af forklaringen på den gode udvikling skal nok findes i, at coronarestriktioner de sidste par år betød, at flere blev hjemme i julen og gjorde indbrudstyvenes arbejdsforhold vanskelige.

Kommer dit hus til at stå tomt i juledagene er det en god ide at tage sine forholdsregler, så man gør det så besværligt for indbrudstyven som muligt og undgår ubudne gæster.

  1. Få din nabo til at holde øje med dit hjem i juledagene, hvis du ikke er hjemme. Fx ved at gå ture forbi din bolig, tømme postkassen eller parkere deres eller gæsters bil i din indkørsel.
  2. Tænd lys og musik og slå ringeklokken fra. Ved at have lyset tændt, kan det se ud som om, at der er nogen hjemme. Tyve kan også finde på at ringe på døren for at tjekke, om du er hjemme. Ved at slå ringeklokken fra kan man gøre tyven usikker.
  3. Kig ind ad dine vinduer og se, hvad tyven ser. Gå en runde om dit hjem og fjern alt af værdi, man kan få øje på, hvis man kigger ind ude fra.
  4. Luk indvendige døre, så tyven ikke kan se fra stue til stue og lav lidt rod, så huset ikke ser forladt ud.
  5. Sæt bevægelsescensor på udendørsbelysning, så lysets automatisk tændes, hvis tyven sniger sig ind på grunden.
  6. Lås skuret. Haveredskaber og værktøj kan bruges af tyven til at bryde ind. Brug derfor en solid hængelås til at låse dit skur af med.

Kilde: Videnscenteret Bolius

Skulle uheldet alligevel være ude, er det vigtigt at være sikret med en god indboforsikring. Med Forbundsindbo fra Alka får du som medlem af Malerforbundet en særlig god rabat på din indboforsikring. Læs mere på http://www.alka.dk/forbundsindbo


Del: