Arbejdsmiljø | 20. august 2019

Pensions-plan kommer tidligst til foråret

Regeringens plan om en tidligere pension lader vente på sig. Tidligst til foråret vil vi blive præsenteret for regeringens bud på en ny pensions-model. Vi venter i spænding. 

S-regeringen har stadig ambitioner om at give personer i nedslidende job og med mange år på arbejdsmarkedet retten til at kunne gå på pension tidligere end andre. Men hastværk er lastværk, mener partiet. Derfor vil en decideret plan for differentieret pensionsalder tidligst blive præsenteret til foråret.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger i interview med a4nu, at han foretrækker en god fremfor en hurtig pensionsordning. Og i weekenden forklarede ministeren til Berlingske, at man først ville præsentere en plan, efter overenskomstforhandlingerne 2020 er overstået i løbet af foråret.

Dertil kommer, at der endnu ikke er politisk opbakning i Folketinget til Socialdemokratiets pensionsplan. Ikke desto mindre har regeringen haft et ’indledende møde’ med formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard og direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad, for at drøfte muligheden for en tidligere pension.

Uholdbart

Det er endnu uvist, hvilken konkret rolle arbejdsmarkedets parter fremover skal spille i forhold til regeringens pensionsplaner. Men for Malerforbundet er det såre nødvendigt, at der kommer en løsning.

Pensionsalderen stiger og stiger i takt med, at vi lever længere. Men ikke alle holder til at blive længere på arbejdsmarkedet. For mange år i fysisk eller psykisk krævende arbejde slider på folk. 

I Malerforbundet er holdningen, at alle har ret til en værdig tilbagetrækning efter mange år på arbejdsmarkedet, og den stigende pensionsalder er hverken holdbar eller retfærdig.

Se i skemaet nedenfor, hvorfor du kan gå på pension:


Del: