Lærlinge | 12. september 2019

Philip og Kamilla blev hyldet af ministeren

– I giver håb for fremtiden med jeres åbenlyse talent og jeres flid og faglighed.

 Sådan lød det blandt andet fra Undervisningsministeren Pernille Rosenkrantz-Theil, da hun torsdag hyldede det danske landshold i Skills ved en reception i Undervisningsministeriet.

– Jeg dybt imponeret over jer. I har kæmpet mod 1300 forskellige deltagere fra 62 nationer i verden, og I har hevet hele otte medaljer med hjem til Danmark. Det er virkelig godt gået, indledte Pernille Rosenkrantz-Theil i sin tale til de unge talenter.

Håb for fremtiden

Hun fastslog, at de unge håndværkstalenter, er Danmarks vigtigste landshold:

– For det handler om arbejde og om fag – hvor fodbold, trods alt, kun er en leg, sagde ministeren med et glimt i øjet.

Pernille Rosenkrantz-Theil uddybede, at landsholdet med deres åbenlyse talenter, flid og fagligheder giver håb for fremtiden og er med til at inspirere andre unge.

– Lov mig, at I aldrig vil holde jer tilbage med at vise verden, hvad I kan, lød opfordringen fra ministeren.  

Stor oplevelse

21-årige Kamilla Højrup og 21-årige Philip Bang Pedersen, som har repræsenteret Danmark i hvert deres fag, bygningsmaler og autolakerer, vandt begge den flotte udmærkelse ’Medallion of Excellence’ ved det netop overståede WorldSkills i Rusland.

Det har været en stor oplevelse for den begge at deltage i den enorme verdenskonkurrence:

– Det var en fed oplevelse. Og en tur man kommer til at huske. Det var fedt at se, hvordan de andre lande udfører tingene på en lidt anden måde, end vi gør her herhjemme, men kommer frem til det samme resultat, fortæller autolakerer Philip Bang Pedersen.

Han fandt dog selve konkurrencen ret udfordrende:

– Der var mange detaljer med i det, som man har svært ved at se som udefra stående, og der var mange ting at holde styr på. Men det var nogle fede og gode opgaver, siger Philip Bang Pedersen.

Han fik en flot 13. plads ved konkurrencen for autolakerere, mens Kamilla Højrup nuppede en 10. plads i malernes konkurrence.

Har lært mig selv bedre at kende

Selvom Kamilla Højrup var forberedt hjemmefra, kom det alligevel bag på hende, hvor storslået WorldSkills var:

– Det var vildt og kæmpestort. Større, end man kunne forestille sig. Konkurrencedelen var hård. Men jeg var egentlig forbavsende god til at holde ro på. Og bedre end jeg selv havde forventet. Det var dejligt, at jeg på den måde kunne bevare roen, siger Kamilla Højrup.

Samlet set har hun kun taget positive oplevelser med sig hjem fra WorldSkills.

– Jeg har lært mig selv bedre at kende. Og jeg synes, det har været superfedt at kunne vise faget og hvad faget kan. Også uden for Danmarks grænser. Det var været rigtig fedt at repræsentere Danmark, siger Kamilla Højrup.

 


Del: