Podcast | 06. februar 2023

Podcast: Malersnak

I podcasten kan du høre malere, malermestre og en række eksperter i arbejdsmiljø fortælle om risikoen for nedslidning, og hvordan forebyggelse i malerfaget kan ske både i planlægnings- og udførelsesfasen. Podcasten giver desuden et indblik i de muligheder i form af fx tekniske hjælpemidler og nye måder at arbejde på, som fremtiden byder på for malernes arbejdsmiljø.

Malerfaget er en af de brancher med allermest nedslidning, og hver femte maler må tage smertestillende medicin for at passe jobbet.

Men behøver det være sådan? I Malersnak dykker vi ned i hvorfor malere bliver nedslidt, og hvordan vi kan indrette en bedre arbejdsdag for fremtidens malere.

Malersnak er udgivet af BFA Bygge & Anlæg og produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd.

Episoder

1 – Hvorfor bliver vi nedslidt?

Majken Mosvang er en af mange malere i Danmark, som har mærket konsekvensen af nedslidning. Men hvorfor mærker så mange malere fysiske smerter?

Vi dykker ned i, hvad det konkret er ved arbejdet, som kan være nedslidende – og hvordan malere kan udføre arbejdet med respekt for deres kroppe.

2 – Sådan undgår vi nedslidning

En af malerbranchens helt store udfordringer er nedslidning. Så hvordan undgår vi at blive nedslidte?

Vi dykker ned i, hvad der kan ændres for at mindske risikoen for, at kroppen bliver nedslidt som resultat af et bestemt arbejdsmønster.

3 – Hvordan arbejder vi bedre sammen? 

For maler Lærke Larsen er effektiv planlægning, gode kolleger og et sundt arbejdsmiljø alfa-omega. De spiller nemlig også en stor rolle i forhold til mulig nedslidning.

Find ud af hvordan god daglig planlægning, godt kammeratskab og stærkt samarbejde – også – gør en forskel for din krop i denne episode af Malersnak.

4 – Sådan planlægger vi smartere

Hos Wolmer Gruppen har de udviklet et it-system, som gør planlægning og samarbejde nemmere og mere effektivt. Så hvordan gøres planlægningen smart lige fra et projekts spæde start?

I denne episode af Malersnak fokuserer vi på, hvordan god og smartere planlægning i projektstyringen giver de bedste forudsætninger for folkene på byggepladsen.

5 – Hvordan kan hjælpemidler forhindre nedslidning? / Kan exo-skeletter forhindre nedslidning?

Hvem siger, at smerter i muskler og led skal være hverdagskost, når man arbejder i malerbranchen? 

Teknologien udvikler sig hele tiden, og der kommer flere og flere hjælpemidler på markedet. Maler Morten Meyer Lund er en af dem, der overvejer om exo-skeletter kan hjælpe ham, når han svinger penslen.

Men hvordan bringer vi bedst den her teknologi ind i vores arbejdsdag? Og skal vi frygte, at hjælpemidlerne en dag kommer til at hjælpe os… lidt for meget?

6 – Hvordan gør vi malerfaget attraktivt?

Hos Rosenberg Malerfirma tager de rekruttering og fastholdelse af nye unge malerspirer seriøst.

I denne sidste episode af Malersnak zoomer vi ind på fremtiden for branchen. For hvordan gør man en branche, som ofte forbindes med ”nedslidning” attraktiv for de nye generationer? Og hvordan fastholder man de næste malertalenter, når de først er begyndt at svinge penslen?


Del: